E2a

Hur kan man kontrollera stövlar bil axel

En axel boot är en del av en bil som håller fett eller smörjmedel för en jämn rörelse av drivknutar hjul. Dessa CV lederna tillåter bilens framhjul vända jämnt när du kör bil, speciellt under svängar. Dessa stövlar också hålla smuts och annat onödigt material från lederna så att de kan röra sig utan någon begränsning.

På grund av ständiga varv

Hur kan man kontrollera stövlar bil axel. Först parkera bilen i ditt garage eller någon nivå ställe som du kan göra bilreparationer.
Hur kan man kontrollera stövlar bil axel. Först parkera bilen i ditt garage eller någon nivå ställe som du kan göra bilreparationer.

På grund av ständiga varv, The axel stövlar är ett av flera delar av bilens styrsystem som i hög grad är utsatta för slitage. Några av dessa är snabbt roterande hjul, väg skräp och olja som dramatiskt påskyndar slitage. Oftare än inte, är värme den främsta orsaken till startfel, eftersom gummit kan spricka och orsaka fett läcker ut. Denna värme kan komma från både miljö, avgaser från motorrummet, och den konstanta vridningen av axeln. I många fall, eftersom dessa stövlar är dolda under en bil, är ägare oftast förvånad över att finna sina stövlar bil axel redan skadade eller slitna. En vanlig check-up rekommenderas därför att förhindra skadade stövlar, som kan bidra till större frågor.

Kontroll av axel stövlar är en relativt enkel uppgift med rätt typ av verktyg. I grund och botten behöver du bara två saker: en Jack och säkerhet står.

  1. Först parkera bilen i ditt garage eller någon nivå ställe som du kan göra bilreparationer. Förvandla din bil motorn och dra åt parkeringsbromsen. Om din bil har automatlåda, hålla växelväljaren i neutralläge. Om det är en manuell, göra detsamma. Du måste aktivera ditt framhjulen, så du bör inte låsa växeln på plats. Du bör också chock bakhjulen för att se till att bilen inte rullar i händelse av bromsfel.
  2. Jack upp den främre delen av bilen tills du har möjlighet att inspektera alla botten är delar. Du kan hitta axelns stövlar i slutet av varje hjulaxel, och dessa är anslutna till drivknutar, kopplade till framhjulen. Dessa visas som gummistövlar, som ofta kon-formad och med en dragspelsliknande typ yta. Kontrollera dem för några tecken på sprickor, raster och fett läckage.
  3. Om du kan se några skador i den primära kontrollen, vrid långsamt hjulen på bilen. När du slår på hjulen, kontrollera alla delar av skon för skador. Dessutom, se till att stövlarna röra sig fritt när du vänder hjulen. Annars kan materialet redan hårdnat. Fortsätt att vrida hjulen och lyssna efter konstiga ljud eller läten. I allmänhet bör stövlar vända tyst eller bör inte framkalla någon knaster ljud.
  4. När kontrollen är klar, ta bort säkerheten står och lägre ner bilen med domkraften.

Om du upptäcker att det finns ett problem med axeln stövlar

På grund av ständiga varv. Jack upp den främre delen av bilen tills du har möjlighet att inspektera alla botten är delar.
På grund av ständiga varv. Jack upp den främre delen av bilen tills du har möjlighet att inspektera alla botten är delar.

Om du upptäcker att det finns ett problem med axeln stövlar, såsom sprickor, läckor eller brott, måste du byta ut den så fort som möjligt. Eftersom detta kommer att innebära avlägsnande av hjulet och korrekt justering så att den korrekt i linje med resten av styrsystemet, kanske du måste rådgöra med en professionell för utbyte. Det är oftast bäst att byta stövlar i par. En bil kommer vanligtvis med fyra axlar stövlar: de inre stövlar, som förbinder CV-leden till överföringssystemet, och de yttre lederna, som förbinder CV-leden med hjulet. Dessa båda finns på vänstra och högra sidorna av bilen.

Ersätta eller reparera axel stövlar är så viktigt att fördröja dess reparation eller utbyte kan sprida skador på andra delar såsom överföring och komponenter fjädring. Ha det kontrolleras regelbundet kan förhindra tråkiga och ofta dyra reparationer. Kontroll är enkelt - du kan göra det själv!