E2a

Hur kan man kontrollera storleken på ett bilbatteri

Bilens batteri är källan till kraft för att öppna och låsa dörrar

Bilens batteri är källan till kraft för att öppna och låsa dörrar, skjutbara dina fönster, sätta på ljuset, och köra andra biltillbehör (t.ex. radio eller CD-spelare). Utan batteri, kommer din bil körs inte dessa elektriska prylar. För en eller annan anledning, kan du behöva byta ut bilens batteri. Innan du går och handlar för ett nytt batteri, måste du överväga fem faktorer: storlek, varumärke, reservkapacitet, ålder och kallt cranking ampere. Denna artikel kommer att hjälpa dig att kontrollera storleken på bilens batteri.

Batteri "storlek" avser bokstavligen till de fysiska dimensionerna av batteriet, det vill säga, dess höjd, bredd och längd. Batteristorlekar kategoriseras i grupper (även känd som OEM batteri gruppnummer) baserat på storleken av batterihöljet, platserna för terminalerna, liksom typen och polaritet. Specifikationerna för de grupperingar publiceras och underhålls av en standard-genomdriva kroppen. Batteriet Council International (BCI) upprätthåller standarder och specifikationer för nordeuropeiska batteritillverkare. I Asien, tillverkare överensstämmer med den japanska JIS standard, medan Europa följer EN, IKC, italienska CEI och tyska DIN specifikationer.

Varje bil har ett batteri fack

Varje bil har ett batteri fack. Denna rymmer batteriet och håller den på plats. Batteriet brickor i de flesta bilar kan hålla batterierna från olika storlekar batteri grupp, men inte alla gruppstorlekar kan inrymmas. Det är möjligt att montera en större batteriet i bilens batteri facket, men det måste matcha layouten av terminalerna, liksom. Dessutom måste kablarna vara tillräckligt lång för att nå terminalerna och att fästa till terminalerna ordentligt. Ännu viktigare, måste terminalerna inte komma i kontakt med ytor (t.ex. bil huven). Av dessa skäl bör du känna till rätt storlek batteri grupp för din bil.

Ett mycket tydligt sätt att kontrollera bilens batteri storlek är att ta ut det befintliga och mäta dess dimensioner med hjälp av en linjal eller måttband. Om du väljer att göra detta, se till att tändningen är avstängd och att du bär skyddsutrustning, särskilt skyddsglasögon och gummihandskar. Bilbatterier innehåller svavelsyra, som du inte vill spilla på huden eller stänk på dina ögon. Även när du hanterar batteriet, hålla alla metallföremål från batteripolerna. Ett metallföremål vidrör två batteripolerna samtidigt kan orsaka en kortslutning och kan orsaka att batteriet exploderar. Allt du egentligen vill göra är att få de fysiska dimensionerna på batteriet, eller hur?

Hur kan man kontrollera storleken på ett bilbatteri. Bilens batteri är källan till kraft för att öppna och låsa dörrar.
Hur kan man kontrollera storleken på ett bilbatteri. Bilens batteri är källan till kraft för att öppna och låsa dörrar.

Ett säkrare sätt att kontrollera bilens batteri storlek är att rådfråga din bilens servicemanual för att veta det specifika storlek batteri grupp för din bil. Servicemanualen innehåller ofta information om utbudet av batteriet gruppstorlekar som kan passa in i bilens batteri facket. Några batteri återförsäljare erbjuder även referens guider som du kan konsultera. I de flesta fall kommer servicehandboken identifiera batteriet gruppstorlek eller gruppnummer. Varje batteri har också sin nummer gruppstorlek tryckt på toppen, tillsammans med annan information såsom dess CCA (cold-cranking ampere) och dess garanti.

Så nästa gång du går till affären för att handla ett nytt batteri, se till att du är redo med information om batteriets gruppstorlek nummer lämplig för din bil.