E2a

Hur kan man kontrollera status för en körkort

Att ha ett giltigt körkort är viktigt att kunna köra runt stan

Att ha ett giltigt körkort är viktigt att kunna köra runt stan. Om du får en trafik biljett och du fångas utan giltig licens, kan du komma in mer problem. En del arbetsgivare kräver att du har en giltig körkort.

Hur kan man kontrollera status för en körkort. Har din färdregistreringen kontrolleras.
Hur kan man kontrollera status för en körkort. Har din färdregistreringen kontrolleras.

Om du är osäker på statusen för ditt körkort, det finns saker du kan göra för att kolla upp det. Här är några sätt att bestämma läget för ditt körkort.

  • Titta på licensen. Titta på din plastkort och kontrollera vid utgångsdatum för din licens. När du har en födelsedag kommer upp, är det en bra idé att kolla upp det en månad eller ett par veckor innan så att du kan förbereda om du behöver förnya det. Låt inte din licens upphör, eftersom detta kommer att påverka din färdregistreringen. Anses vara en bra förare måste du kontinuerligt licensierade för en tid utan bortfaller, suspensioner eller återkallanden på ditt körkort. Detta kommer i slutändan att påverka premierna du betalar för din bilförsäkring. Dock kommer bara titta på din licens inte berätta om det är tillfälligt eller återkallas.
  • Gå till DMV. Om du har tid kan du fysiskt gå till DMV för att kontrollera förarens körkort status. Det är bra att gå till en verklig DMV kontor är att du kan prata med någon, ställa frågor och ta reda på information om din färdregistreringen. Till exempel, om du upptäcker att din licens avbröts, kan du ta reda på varför. I vissa fall kan det vara på grund av icke betalning av underhållsbidrag, eller det kan vara på grund av alltför många olyckor eller punkter mot din post. Den dåliga nyheten om att gå till DMV kontoret är att du måste ta itu med de långa raderna.
  • Har din färdregistreringen kontrolleras. Ring din agent Bilförsäkringar och ta reda på vad ditt körkort status. Auto försäkringsbolag kan köra en DMV rapport. När allt är din premie baserat på din färdregistreringen. Du kan också ta reda på om det har varit två eller tre år som en dålig märke eller peka mot din färdregistreringen har tagits bort. Besök din agent på kontoret och se om de kan slå upp din körning historia på filen. En aktuell kan man också köras, men du måste kolla först.
  • Gå till DMV hemsida ditt tillstånd. Det enklaste och snabbaste sättet att ta reda på statusen för din licens är att gå online. Välj staten du bor i och gå till DMV hemsida. Var beredd på att skriva in ditt namn så som det visas på körkort, samt ger körkortsnummer. Om du har flyttat från en annan stat, måste du kontrollera från den stat som utfärdat ditt körkort.


Det är viktigt att ta reda på och kontrollera din licens, särskilt om du har varit inblandad i en trafikolycka eller om du har obetalda rörliga kränkning biljetter. I många fall kan personen inte ens vara medvetna om en suspension eller kan ha glömt en tidigare biljett.