E2a

Hur kan man kontrollera om överföringsproblem i din bil

Transmissionen är en av de viktigaste delarna av ett fordon

Transmissionen är en av de viktigaste delarna av ett fordon. Bortsett från motorn, det är faktiskt en av de delar som gör en bil flytta, överföra kraft från motorn till hjulen. Tyvärr, eftersom det är nästan alltid används är överföring också en av de delar av en bil som ofta ger upp om de inte underhålls på rätt sätt. Ett missbrukat överföring kan orsaka flera problem, som dålig körsträcka, långsam acceleration, växling chock och liknande.

Med rätt underhåll och försiktig körning

Med rätt underhåll och försiktig körning, kommer dock bilens växellåda stannar i tip top form. Du kan inte undvika tillfällen då din sändning redan ger ut, dock. Här är några sätt hur man kontrollera överföringsproblem.

Lyssna efter ljud. När en bil körs smidigt bör det inte finnas några konstiga ljud som kommer från motorrummet. När du hör slipning ljud medan du accelererar, så något är fel med överföringen. När du hör klickande ljud när överföringen växlar, så växlar kanske inte engagera ordentligt. Dessa kan sannolikt också orsakas av smutsiga, gamla eller otillräcklig transmissionsolja.

Hur kan man kontrollera om överföringsproblem i din bil. Se upp för skift chock.
Hur kan man kontrollera om överföringsproblem i din bil. Se upp för skift chock.

Känn draget. Annat tecken på överföringsproblem är när bilen inte längre kan påskynda eller dra lika snabbt som det borde. Om du känner att motorn revving för högt, men hjulen inte svarar lika snabbt, då dina redskap kan halka. Detta är ofta tydligt när du ska uppförsbacke eller vid en omkörning. Om det finns en vibrerande ljud när du försöker köra, då de flesta förmodligen dina redskap inte längre engagerande ordentligt.

Se upp för skift chock. Flesta nya automatlåda fordon flyttas smidigt, inte att passagerarna inte ens känna skillnaden vid växling från en växel till en annan. Men när bilen rycker framåt när bilen uppväxling eller nedväxlingar, då det är ett tecken på skift chock. Detta innebär att något är fel med tidpunkten för det automatiska transmissionssystemet.

Se upp för läckor. Transmissionsolja är avgörande för livet på din bils växellåda rutan. Utan detta, kommer dina redskap överhettas. Det är alltid en bra idé att kolla efter läckor under bilen innan du börjar med din dagliga pendla. Oljeläckage är en kontrollampa tecken på att du har antingen en spröd olja packning, problematiska oljefilter eller andra oljerelaterade frågor.

Transmissionen är en av de viktigaste delarna av ett fordon. Med rätt underhåll och försiktig körning.
Transmissionen är en av de viktigaste delarna av ett fordon. Med rätt underhåll och försiktig körning.

Det bästa sättet att hantera eventuella överföring problem är att upprätthålla en regelbunden check-up av bilens växellåda, inklusive överförings-vätskor. Bara hålla fast vid din tillverkarens schema för förebyggande underhåll, och du bör vara fina. Transmission problem i din bil måste hanteras så snart de dyker upp. Detta kommer att rädda dig från eventuella störningar under din dagliga körning. Medan du är på väg, inte bara hålla ögonen på vägen. Du bör också vara uppmärksam på de ljud som din motor avger.

I det ögonblick du hör eller känner något annat

I det ögonblick du hör eller känner något annat, då du bättre en tid hos garaget eller servicecenter. Fastställande din sändning kan innebära bara en enkel förändring av växellådsolja. Men i värsta fall scenarier skulle överföringen måste ses över och byggas om, särskilt om växlar redan slitna.