E2a

Hur kan man kontrollera den manuella växellådan vätska i en Volkswagen

På en manuell växellåda fordon tjänar växellådsolja eller transmissionsolja att smörja växellådan, vilket garanterar jämn växling. Växellådsolja säkerställer också rätt driftstemperatur. Om din bil går låg på växellådsolja, kommer du att uppleva klibbig eller svår växling. Din koppling och växellåda kan också överhettas, vilket resulterar i större, och dyrare-problem.

Kontrollera manuell växellåda vätska på din Volkswagen kommer att innebära kontroll under bilen. Du bör därför ha rätt utrustning för att göra detta, till exempel en bil domkraft och pallbockar. Det är ännu bättre om du har en hydraulisk hiss eller helt enkelt en hydraulisk domkraft.

Innan du arbetar på din Volkswagen, se till att bära skyddsutrustning såsom skyddsglasögon, handskar och arbetskläder. Du kommer att behöva gå under bilen, så du bör använda en ranka eller dolly för att hjälpa dig glida in, om du inte har en hydraulisk domkraft.

  • Jack upp bilen. Placera pallbockar i stället för domkraft och sänka uttagen.
  • Leta efter växellådan bostäder. Detta kommer vanligtvis att ha två pluggade hål. På toppen är påfyllningshålet. Det nedre hålet är för dränering. Skruva den högre hålet.
  • Volkswagen transmission har ingen mätsticka. Du kommer att behöva göra en visuell inspektion för att kontrollera transmissionsolja. Växellådsolja bör vara nästan vid den punkt på den nedre delen av påfyllningshålet. Om den är lägre, då du kommer att behöva fylla på växellådsolja.
  • Du kommer också att behöva undersöka kvaliteten på oljan. Om det är mörkt och ogenomskinlig, måste du få den utbytt.
  • Om du behöver fylla på, använda en spruta för att lägga till i växellådsolja lite i taget. Undvik överfyllning av transmissionsolja, eftersom detta kommer att resultera i läckage.
  • När vätskan fylls på, skruva in pluggen ordentligt.
  • Sänk bilen och köra runt några kvarter. Sedan parkera bilen och leta efter läckor. Om du hittar olja på din uppfart eller garage golv, måste du kontrollera om kontakten är lös.

Efter ett visst intervall

Efter ett visst intervall, vanligtvis var 60.000 miles eller så måste du ersätta din Volkswagens växellådsolja. Om du behöver en ersättare, måste du tömma din växelolja genom dräneringshålet. Var noga med att använda en kastrull för att dränera oljan med. Efter dränering, tillbaka avtappningspluggen och fyll växellådan huset med rätt mängd växellådsolja.

Hur kan man kontrollera den manuella växellådan vätska i en volkswagen. Leta efter växellådan bostäder.
Hur kan man kontrollera den manuella växellådan vätska i en volkswagen. Leta efter växellådan bostäder.

Sticky växling och andra problem överföring är oftast ett resultat av otillräcklig eller gamla växellådsolja. Men om du fortfarande har skiftande problem efter påfyllning eller byte av växellådsolja, då detta kan vara ett tecken på att du har mer allvarliga överföringsproblem. Du kommer att behöva konsultera en mekaniker som hjälper dig att fixa sådana frågor.

Kom ihåg att bilens vätskor behöver kontroll och byte varje visst intervall. Var noga med att kontrollera din bruksanvisning för rätt serviceintervall. Anteckna datum och service gjort varje gång du ändrar eller fylla på vätskor och ersätta andra delar.