E2a

Hur kan man hantera stress i agerar auditions

Om du vill vara en aktör

Om du vill vara en skådespelare, en av de saker som du måste ta itu med är auditions. En audition kan vara mycket utmanande särskilt eftersom det kommer att avgöra om du kommer att få en del eller inte, och eftersom det ofta innebär en känsla för att dömas, vilket aldrig känns bra. Auditions, dock är något som du måste göra om du vill göra en försörjning av agera. Här är hur du kan hantera stress från auditions.

Hur kan man hantera stress i agerar auditions. Avslappningstekniker.
Hur kan man hantera stress i agerar auditions. Avslappningstekniker.

  1. Koffein. Om du är en kaffe älskare, undvika att dricka för mycket koffein på dagen för audition, eller ett par timmar innan audition. Om koffein har en kraftfull effekt på dig och kan hålla dig vaken, bör du även undvika att ta kaffe på natten. Istället, ersätta den med andra drycker som har en bit av koffein, men som är mer avkopplande, såsom teer. Överdriven koffein i kroppen kommer att ge dig panik och gör det svårare att koncentrera sig.
  2. Värm upp. Tillförordnad handlar värma upp, särskilt eftersom de delar som du behöver läsa för audition är oftast delar som kräver seriös skådespeleri. Till mjukar upp och lossa din kropp inför audition, prova några varma upp aktiviteter såsom bockning, stretching och andningsövningar. Dessa övningar kommer inte bara att förbereda kroppen för allt som du behöver för att köra, men kommer också att få blodet flyter i kroppen för att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad.
  3. Samtal tid. Gå inte till audition sent, eftersom detta bara kommer att lägga upp till trycket. Ännu värre, gong till auditions sent kommer att göra de rollbesättare tänka på dig som en diva, vilket några direktörer vill ta itu med. Försök istället att gå till auditions på cirka 20 minuter innan den faktiska samtalstiden. Detta kommer inte bara att ge dig tillräckligt med tid för att navigera genom trafiken, men kommer också att ge dig tillräckligt med tid för att gå igenom arenan och hitta där badrummet är, ifall du behöver använda den. Det kommer också att ge dig tid att varva ner innan själva audition.
  4. Avslappningstekniker. Det finns massor av avkoppling tekniker som hjälper dig att minska stressen i väntan på din tur i auditions. Du kan prova djupandning för att rensa ditt sinne, eller prova några visualiseringstekniker. Försök föreställa något lugnande och rogivande stunder som gör djupa andetag för att hålla dig lugnat ner. Försök också framåt böjar när du sitter, har som en avslappnande effekt. Eller försöka höja tårna så att de är i nivå med sätet, för att få blodet flyter och att hjälpa dig att slappna av.

Slutligen, försök att tänka på audition som en del av det roliga i din skådespelarkarriär. Kom ihåg att få en del av något spel eller film är mycket beroende på hur väl du klarar av dina auditions. Om du har passion om skådespeleri, bör du börja försöka tänka på auditions som en del av utmaningen och en del av det roliga i skådespeleri.