E2a

Hur kan man förhindra sällskapsdjur stöld

Pet stöld är ett växande brottsligheten i landet

Pet stöld är ett växande brottsligheten i landet. Sälja avancerade rasen husdjur för vinst är ett företag som lever på att det finns goda raser och köpare är villiga att spendera topp dollar för ett djur. Det finns också några skrupelfria individer som kommer avsiktligt stjäla din hund och sedan tillbaka till dig ett par dagar senare för belöningen pengarna. Eftersom djuret inte kan prata, kommer det att finnas något sätt för dig att ta reda på vad som hände honom i hans tillfälliga frånvaro.

Det är en förödande förlust för en animal lover att hans husdjur tas ifrån honom. Att ha ditt husdjur bort från dig och har hans vistelseort okänd även för ett par timmar kan vara ansträngande och traumatiska.

För att förhindra Pet stöld

För att förhindra Pet stöld, måste du vara vaksam. Det finns saker du kan göra för att hålla din älskade husdjur säker. Här är några saker du kan göra.

Hur kan man förhindra sällskapsdjur stöld. Se till att du husdjur är registrerat och licensierat och alltid bär kragen.
Hur kan man förhindra sällskapsdjur stöld. Se till att du husdjur är registrerat och licensierat och alltid bär kragen.

  1. Se till att du husdjur är registrerat och licensierat och alltid bär kragen. Kragen ska ha ditt husdjur namn och dina kontaktuppgifter. I fall någon hittar ditt husdjur, kan en barmhärtige samariten alltid ringa dig tillbaka ditt husdjur. Du kan också ha ett mikrochip implanteras i ditt husdjur.
  2. Håll ditt husdjur koppel när du tar ut honom på en promenad, särskilt i en offentlig park. Det kan vara frestande att ha honom springa runt för att släppa lös sin energi, särskilt om du har en ovanligt översvallande husdjur, men detta kan inte alltid vara ett säkert idé. Du träffade kan skada en annan person eller ditt husdjur kan tas ifrån dig.
  3. Träna din hund att återvända till dig så fort du kallar honom. Han bör också utbildas i att inte vandra eller bara köra några meter framför dig. Anmäl dig honom i lydnad skolan om du inte kan göra utbildningen själv.
  4. Bo i en säker omgivning. Gå ditt husdjur i din vanliga park eller rutt där andra människor vet du. Andra djurälskare kan vara vaksamma på att hålla utkik efter främlingar och nya ansikten i området.
  5. Staket din trädgård. För små leksaker hundar, har sömn dem inomhus på natten. Större hundar är inte stulna eftersom de kan vara ganska aggressiva och är faktiskt ett brott avskräckande. Små hundar kan lätt begränsas och hållas gömd under en jacka eller väska.
  6. Lämna aldrig ditt husdjur obevakad. Små hundar kan vara precis som barn och kan vandra i orätta händer. Om du släpper loss ditt husdjur, även för en stund, se till att han är väl utbildade för att svara på dina samtal eller signal och hålla honom i din syn.
  7. Informera en väktare eller polistjänstemannen så snart du inser att ditt husdjur saknas. Om du är på en offentlig plats, närma sig en vakt och rapportera händelsen omedelbart. Ge en beskrivning av ditt djur, inklusive färg, storlek, ras och namn. Ju fler människor att hjälpa din lokalisera ditt husdjur de första viktiga timmar, desto bättre. Ha bevis på ägande redo.

Håll vaksamma och hålla ett vakande öga på ditt husdjur. Följ stegen ovan och förhoppningsvis kommer du inte ett offer för denna fruktansvärda brott.