E2a

Hur kan man förbättra ditt skrivande ordförråd

Ingenting kan förstöra flödet av ett papper som upprepade ord och dåliga val ordförråd. Det finns flera sätt att förbättra ordförrådet i ditt skriftliga arbete och med lite tid och ansträngning, kommer din text att avundas alla.

Hur kan man förbättra ditt skrivande ordförråd. Använd en synonymordbok. användning> detta är förmodligen det enklaste sättet att förbättra ditt skrivande ordförråd.
Hur kan man förbättra ditt skrivande ordförråd. Använd en synonymordbok. användning> detta är förmodligen det enklaste sättet att förbättra ditt skrivande ordförråd.

  1. Använd en synonymordbok. Användning> Detta är förmodligen det enklaste sättet att förbättra ditt skrivande ordförråd. Det finns många olika typer av tesaurusar i världen. Du kan köpa en bra, gammaldags pocketbok version ganska billigt, eller så kan du investera i en högteknologisk, elektronisk tesaurus för lite mer. Om du inte vill spendera pengar på en tesaurus, kan du alltid hitta en online-version. Det finns flera bra är tillgängliga, bara gå till din favorit sökmotor, skriv "synonymordbok" och välja vilken du gillar. Du kan också använda den inbyggda tesaurus finns i Microsoft Word. När du skriver ett ord som du vill ändra, markera ordet och högerklicka med musen. En lista visas, och du kommer att behöva välja alternativet "synonymer". Sedan plocka det ord som du vill använda.
  2. Läs mer ofta.> Läsning för bara 30 minuter om dagen har visat sig kraftigt öka ordförråd hos barn. Detsamma kan gå för vuxna. Läsning kan du utsättas för fler ord, och med tiden kommer dessa ord att börja komma ut i ert tal och skrift. Du behöver inte läsa något högteknologiska eller komplicerad. Läs saker som du tycker om att läsa om, men försök att blanda upp dina genrer, så att du kommer att utsättas för många olika typer av ord.
  3. Lea rn ett nytt ord varje dag. Lea> Plocka upp en av dessa ord om dagen kalendrar, eller ta en ordbok och plocka ut ett nytt ord att lära sig varje dag. Lär detta ord genom att använda den på rätt sätt minst fyra gånger om dagen. Ju fler ord du lär dig, desto fler ord du har att välja mellan när du skriver.
  4. Granska ett ordförråd bok.> Dra ut din gamla ordförråd bok från gymnasiet och gör några av övningarna. Om du inte har ett ordförråd bok, antingen gå ut och köpa en eller prova en av de standardiserade test-prep böcker som en GRE bok. GRE har en omfattande vokabulär avsnittet, och många av testet preps har utmärkta ordförråd recensioner och övningar.
  5. Spela Ordspel. Spela> Det finns många ordlekar som Word sökningar, kryptogram och pussel korsord. Dessa spel finns i spelet böcker eller på nätet. Det finns många bra webbplatser som erbjuder en mängd olika spel som du kan spela gratis eller för en liten avgift. Detta skulle vara ett roligt och enkelt sätt att förbättra ditt skrivande ordförråd.