E2a

Hur jämföra plast och stål bränsletankar

Striden mellan vilket är ett bättre material för bränsletankar fortsätter än i dag. Bränsle, ett brännbart material, lagras i tankar antingen av plast eller stål. I bilar, vissa tillverkare väljer bränsletankar av plast dels för att de tror att detta gör bilen lättare.

Vid jämförelse av plast och stål bränsletankar, det finns ett antal saker att tänka på:

Hur jämföra plast och stål bränsletankar. Säkerhet.
Hur jämföra plast och stål bränsletankar. Säkerhet.

Säkerhet

För bilindustrin, är en fördel av bränsletankar av plast att detta material fördröjer överföringen av värme till bränslet. Detta beror på att plasten är en isolator. När en brand uppstår under bilen, kommer plasttank bromsa ökningen av bränslets temperatur. Tyvärr kommer plasten hänga också eftersom det mjukar upp så småningom frigör bränslet.

Å andra sidan

Å andra sidan, i händelse av ett under-bil brand, ståltankar sag inte. Temperaturen hos bränslet i en ståltank kommer definitivt att stiga. Detta kan resultera i en stor ökning av trycket bringar bränslet att släppas via en mekanisk koppling.

Å andra sidan. Tillverkningsmöjligheter.
Å andra sidan. Tillverkningsmöjligheter.

Annan säkerhetsfråga är förmågan hos tanken för att uppfylla kraven krasch. Plasttankar är sömlösa och denna brist på sömmar gör det mindre sårbart för fel under en stor krasch. Även om de deformeras, kan plasttankar studsar tillbaka till sin ursprungliga form.

Ståltankar deformeras och absorbera energi och är sårbara vid den punkt där de svetsas samman. Dessutom, till skillnad från plasttankar, tankar stål kanske en källa till gnistor som kan antända en eld.

Vid lagring tankar i lager och fabriker, har vissa företag flyttats till plasttankar. Men en studie har visat att stål är fortfarande säkrare alternativ föranledde en gradvis övergång till ståltankar bränsle.

Tillverkningsmöjligheter

I termer av använda aktuella materialet, finns det olika typer av ståltankar. Fyra av dessa är Terne-belagda, elektrobelagd Zn-Ni och galvanneal, varmdoppad tenn och rostfritt stål. Varje typ av stålmaterial har sina fördelar och nackdelar. Men definitivt, alla dessa stålmaterial göra för en återvinningsbar behållare. Olyckligtvis, är stålet inte exakt flexibla och i vissa fall är inte effektiv mot korrosion.

Med plast du har HDPE eller hög densitet polyester typ och flerskiktade och barriären HDPE slag. Plast är mer flexibel, korrosionsbeständig, och lättare, men kan vara dyrare och svårare att återvinna.

Vikt och design funktioner

Flexibilitet är en stor fördel av plast som material för bränsletankar. Tillverkarna oroa dig inte så mycket om formen på bensintank även om fordonet design är mer komplex eftersom plast kan formas för att passa någon form. En nackdel med detta är dock att eftersom plasttankar har mekaniska fogar, när plasten utvidgar grund kontinuerlig kontakt med ångor och vätskor, lederna blir sårbar. Vissa studier har visat att plast ger fordonet en fördel i termer av vikt. Ståltankar tillverkare men utvecklar metoder för att bekämpa den kritik som ståltankar göra för tyngre bilar.

Europeiska och europeiska gjorda fordon gynnar plasttankar eftersom de lätt kan formas för att passa utrymmen jämfört med bränsletankar. Japanska bilar väljer fortfarande ståltankar bränsle.

De ståltank fortsätter tillverkarna att hitta sätt att utveckla lättare tankar. Medan plast bränsletank fortsätter tillverkarna att förbättra sin produkt för att möta de strängare lagar och krav för bränsletankar. Denna kamp är långt ifrån över. Räkna med att båda sidor kommer att fortsätta att hitta sätt att tillverka bränsletankar som kommer att vara bättre och miljövänligare jämfört med deras tidigare motsvarigheter.