E2a

Hur jack bilen och bryta loss de muttrarna

Ändra ett däck får inte alltid uppmärksammas av en erfaren mekaniker

Ändra ett däck får inte alltid uppmärksammas av en erfaren mekaniker. Eftersom detta är en av de enklaste reparation behov av en bil, som ägare, måste du veta hur man gör denna process. Om du kommer att lära två av de mest grundläggande färdigheterna när man byter däck, kommer det att vara möjligt för dig att framgångsrikt och effektivt göra denna uppgift.

De två vanligaste färdigheter du måste veta när du byter däck bryter loss muttrarna och palla upp bilen. Dessa färdigheter är bland det enklaste du kan lära dig så oroa dig inte så mycket om att göra dem. Om du inte vet hur man gör dessa saker ännu, kolla in dessa steg för att hjälpa dig på vägen:

Hur jack bilen och bryta loss de muttrarna. Få tag i de verktyg som behövs för processen.
Hur jack bilen och bryta loss de muttrarna. Få tag i de verktyg som behövs för processen.

  • Få tag i de verktyg som behövs för processen. Det kommer att vara omöjligt för dig att lyckas i dessa steg utan rätt verktyg till hands. Därför alltid få ett däck järn och en domkraft i bilen för situationer som denna. Du vill inte ett behov av en däckbyte att hända dig i mitten av ingenstans utan dessa verktyg.
  • Arbetet med att förlora upp muttrarna. Detta är det första du måste göra annars kommer du att hitta en hel del problem längs vägen. Till exempel, om du jack bilen upp först, hittar du det svårt eller rentav omöjligt att bryta nötter vridmoment eftersom hjulet kommer att snurra okontrollerat när den är igång. Därför bryta loss muttrarna först. Gör detta genom att utöva en moturs vridmoment på muttrarna med användning av ett däck järn.
  • Placera domkraften korrekt under bilen. Domkraften måste placeras åtta till 12 inches strax bakom främre däck om du arbetar på framdäcken. Samma avstånd måste följas från de bakre däcken om du arbetar på en eller båda bakdäcken.
  • Lyft upp bilen med domkraft. Med hjälp av stadiga slag, vev domkraften tills att du ser att däcket redan kan röra sig fritt. När veva domkraften, se till att du ger det en konsekvent och mjuk rörelse för om inte, kan det glida av sin position.
  • Ta muttrarna bort från hjulet helt. Ta bort muttrarna från ratten när bilen jacked. Sedan tar bort däcket så att den kan bytas ut mot en ny.
  • Byt bildäck med omsorg. När däcket är avstängd, får den nya och installera den på plats. Gör detta med stor omsorg för att göra allt perfekt. Efter detta, skruva muttrarna men dra inte åt dem helt. Du kan reservera den här processen när bilen redan är platt på marken.
  • Sänk domkraften och dra åt muttrarna efteråt. Ta bort domkraften så att bilen kan vila på marken igen. Dra åt muttrarna genom att följa en modell klocka ratten.


Slösa inte dina pengar längre betala för serviceavgifter till mekanik

Slösa inte dina pengar längre betala för serviceavgifter till mekanik. Genom att veta dessa två färdigheter kan du ändra självständigt ett däck utan mycket av ett besvär. Så börja öva dessa steg nu innan du går ut på en resa med din bil.