E2a

Hur hittar vintage filmrullar

Filmer hjälpa människor att varva

Filmer hjälpa människor att varva, medan på samma gång ger en källa till underhållning. Movie projektion tekniken har förbättrats drastiskt, och man kan se en film på 70 mm film i dessa dagar, snarare än den äldre 8 mm och 16 mm skärmar. Det finns många filmälskare som köper vintage filmrullar och rullar på auktioner, men eftersom dessa har blivit samlarobjekt. Dessa kräver också olika typer av projektorer, eftersom hjulen har förändrats genom tiden.

Vintage rullar kräver ofta speciell typ av projektorer

Hur hittar vintage filmrullar. Mycket bra klassificering.
Hur hittar vintage filmrullar. Mycket bra klassificering.

Vintage rullar kräver ofta speciell typ av projektorer, som kan vara svåra att hitta. Om du har tur kan du hitta vintage rullar på auktionssajter och vintage butiker. Dessa kommer i 8 mm, 16 mm, 32 mm, och så vidare.

Dock måste du veta skicket på hjulen innan du köper dem. Det finns flera nivåer av kvalitet, och du bör vara medveten om dessa när de köper eller budgivning för vintage filmrullar.

  • Oanvänd nyskick. Dessa är de filmer som är i stort sett orörd och är mycket nytt. Även filmer och emulsioner försämras genom tiden, vissa samlare hålla sina rullar i nyskick genom att inte spela dem alls, och genom att hålla dem i lufttäta, icke-fuktiga kärl.
  • Nästan nyskick. Detta tillstånd av en film innebär att dessa filmer har använts mycket sparsamt. Liknande lagringsförhållanden används ofta, såsom att hålla hjulen i lufttät behållare och bort från direkt ljus.
  • Liksom nyskick. I denna klassificering, finns det något synliga repor men dessa inte hindrar den kvalitet och deras bildkvalitet är fortfarande hög.
  • Excellent condition. Filmerna i denna kategori har mindre cue märken. De visar tillfällig användning och kan ha mindre slitage. Totala kvaliteten är fortfarande bra, och det är bra för tillfällig visning.
  • Mycket bra klassificering. I denna klassificering, kommer filmen att ha cue märken och linjer och skarvar som är mer än bara önskvärt.
  • Bra skick. I detta finns det fler repor och skarvar. Men man kan ändå se projektionen av filmen.
  • Dålig kvalitet. I denna klassificering kommer skadorna bli omfattande, lämnar filmen i en meningslös tillstånd inte repareras. Dessa är vanligtvis inte visas om inte repareras, om reparationen är fortfarande möjligt.

Filmer hjälpa människor att varva. Vintage rullar kräver ofta speciell typ av projektorer.
Filmer hjälpa människor att varva. Vintage rullar kräver ofta speciell typ av projektorer.

Dessa filmer behöver en projektor, beroende på vilken typ av film som du planerar att använda. Vanligtvis bolaget eller säljaren som du köper filmen bör också ha en projektor till ett rimligt pris eller hyra avgifter.

Några exempel på återförsäljare som säljer vintage filmrullar, projektorer och annan utrustning inkluderar Phils Vintage Movie Films 8mm16mmfilmscollectibles.com , Cinema Mästerverk cinemamasterpieces.com , och Classics Reel reelclassics.com . Bortsett från filmen rullar, dessa platser säljer också filmaffischer i olika kvalitetsnivåer.

Dessa dagar

Dessa dagar, de flesta moderna filmentusiaster samlar DVD-kopior av sina favoritfilmer, och spela dessa i moderna, högteknologiska system hemunderhållning. Men vissa aficionados föredrar att titta på gamla filmer i deras tappning format: cellulosafilm och projektorer. För vissa människor, kan ingenting matcha upplevelsen av att titta på filmer på vita duken, komplett med säden och bildfrekvens för traditionell filmprojektor.