E2a

Hur hittar ett däck läcka

Dunking monter

Läckande däck ... Vem skulle ha trott att ett däck kan en dag bli bra, och en annan dag kan plattare än dina morgon pannkakor? Om ditt däck har en uppenbar gigantiska tår, då har du troligtvis redan hittat problemet. Däck läckage kan vara svårt, och något irriterande ändå. De är inte alltid synliga för det mänskliga ögat, och du kan inte alltid sätta fingret dem bara genom att köra handen runt däcket. För er försöka lista ut om det är dags för nya däck, och om du kan göra det till däckets butiken utan blåser det läckande däck på enheten där, jag hoppas att hjälpa dig.

Hur hittar ett däck läcka. När din hink är full.
Hur hittar ett däck läcka. När din hink är full.

Ok, låt oss börja med grunderna:

Det finns några saker du kan göra när din däck är fortfarande på bilen.

  1. Titta. Är dina däck lite platt på trottoaren? Det bör vara runt hela vägen runt. När ett däck går platt, med bara en liten bit, börjar den plana ut på den del av däcket som är på marken. Också ta en titt för att se om det finns något sticker ut från dina däck.
  2. Lyssna. Gå ner på händer och knän och sätta örat ända fram till däcket. Hör du några visslande ljud? Eller något som kan låta som flyr luft? Tips * När du lyssnar på ett däck läcka, är det bäst att se till att bilen inte körs så att du kan höra.
  3. Känn. Medan du är där nere på marken lyssna efter flyr luft, ta båda händerna och röra alla delar av däcket. Kläm den, gnugga, krama den, vad du måste. Du vill vara säker på att nå så långt runt baksidan av däcket som du kan. Vissa däck kommer att utveckla en sliten ned plats från mängden gånger gnidas på en annan del av bilen, och som kan orsaka en reva i gummit. En annan sak som du vill känna på är något som sticker ut från dina däck. Saker som skruvar, spikar och andra stora vassa föremål har sitt sätt att få in i dina däck, även om du normalt inte köra runt dessa saker.

Ditt jobb, på denna punkt, är att se till att det inte finns några uppenbara skäl till ditt däck att läcka luft. Om du inte ser några skäl, höra något luftläckage, eller känner några hål eller revor i däcket, då är det dags att lära känna ditt däck lite bättre.

Låt vattnet bosätta sig. Om du inte ser någon.
Låt vattnet bosätta sig. Om du inte ser någon.

Låt oss tala om en teknik som oftast används för att hitta små luftläckage.

Du behöver tre saker för detta äventyr:

  1. En stor hink som är större och djupare än dina däck.
  2. Det räcker vatten för att fylla hinken.
  3. En läckande däck.

Stegen till att hitta en läcka i ditt däck är relativt lätt. Låt oss gå igenom dem ...

  1. Få ut din hink och fyll den hela vägen upp med vatten.
  2. När din hink är full, sätta din läckande däck i den och håll den intryckt.
  3. Låt vattnet bosätta sig och leta efter bubblor.
  4. Om du inte ser någon, dra däcket ut vända på det, och hålla den igen

Vid denna tidpunkt, om dina däck har en läcka, kommer du att se det. Oavsett om det är en stor läcka eller en liten läcka, en läcka i gummi eller en läcka i svetsen, skjuter ut luft ur däcket från vattentrycket, och du kommer att se bubblor. Om du har sett att du har en läckande däck, kanske är det dags för en ny. Jag vet Fix-O-Flat är så lätt att köpa och använda, men det är värt det att bara få nya däck runt om.

Däck bör verkligen bytas vartannat år. Även om du inte gör en vanlig mängd körning är däcken, precis som allt annat på bilen, inte gjorda av evig material. De blir gamla och slitna ned från att alla av vikten på din bil. Ju mer du kör, desto oftare du kommer att behöva byta dina däck, och tro mig, du vill inte vara strandsatta med en platt i mitten av ingenstans bara för att du inte har tänkt på att ersätta dina däck.

Jag hoppas att du hittade eller elimineras din möjliga läckage. Om du inte är det fortfarande en möjlighet att ta din däck till proffs och få dem att göra en läcka test.

För vidare läsning, inbjuder Amanda dig att kolla in sin artikel, " Car tune-ups du kan göra själv . "