E2a

Hur hittar afrikanska figurer

Det kan vara ganska svårt att hitta afrikanska figurer

Det kan vara ganska svårt att hitta afrikanska figurer. De flesta av dessa är samlarobjekt och därför mycket svårt att komma med och inte lätt tillgängliga i de flesta butiker som säljer hantverk objekt. Afrikanska figurer är specialvaror som kan bära en hög prislapp.

  1. Kolla konstböcker att identifiera afrikanska statyetter. Din lokala bibliotek kommer att vara din mest värdefulla vän att hitta verkliga afrikanska figurer. Du kan fotokopia boken sidorna så att du kan ha en guide i din sökning. Afrikanska figurer skapas baserat på stam-kultur och tro och att skilja sig från varandra.
  2. Besök tribal konstgallerier och fråga där du kan få några afrikanska figurer. De kan peka dig i rätt riktning. De har kontakter med konstnärer, gallerier, samlare och antikaffärer.
  3. Kolla egendom auktioner. Några av de mer värdefulla artefakt fynd kan köpas på dessa auktioner. Du kanske kan hitta afrikanska statyetter till en lägre kostnad än galleri och priserna butik.
  4. Bläddra antikaffärer för några afrikanska figurer som kan ha hittat sin väg dit via butikens partiköp under fastigheter auktioner. Det finns afrikanska djur som har speciella betydelser för varje stam. Du kan också söka efter Ashanti stam figurer som är gjorda av ebenholts. De flesta av deras figurer visar elefanter som är vördade i stammen samt människor som gör vardagliga sysslor. Du kan också leta efter figurer gjorda av Masai stammen. De är mycket lång och elegant människor och deras figurer avspeglar deras fysiska attribut. De flesta av dessa figurer är gjorda av sten harts och trä.
  5. För mer moderna och billigare prissatta figurer kan du kolla in några online-butiker som är specialiserade på afrikansk stam konst liksom afrikanska hantverk marknaden . De kan också utgöra en del afrikanska konstnärer och visa upp sina skapelser. Några av bitarna har begränsat lager och du måste bestämma om du verkligen vill köpa en viss pjäs eller vänta på något som kan vara tillgänglig senare. Sidan innehåller också en del värdefull information om afrikansk konst och hantverk.
  6. Du kan också prova att bläddra bland posterna såldes av den gamla presentaffär . Den webbutik säljer afrikansk stam konst, figuriner, dekorer hem och presenter samt afrikansk-europeiska objekt bland andra. Butiken säljer faktiskt samlarobjekt från hela världen.
  7. En annan online-butik som du kan försöka hitta begränsad upplaga moderna afrikanska figurer är Kottlers butik baserad i Kapstaden, Sydafrika. De är specialiserade på att sälja trä afrikanska stam-och ceremoniella figurer. De säljer också olika typer av föremål tillverkade i Afrika såsom väskor, djurhudar, handmålade strutsägg och guld och silver smycken.
  8. En butik som säljer små afrikanska figurer och samlarföremål kallas 2-klick Collectible figurer. De flesta av dessa är massproducerade och tillverkade av andra material än den traditionella sten och trä. Några dessa små figurer är gjorda av porslin, spunnet glas och keramik.

Hur hittar afrikanska figurer. Kolla konstböcker att identifiera afrikanska statyetter.
Hur hittar afrikanska figurer. Kolla konstböcker att identifiera afrikanska statyetter.

För vintage bitar, är ditt bästa sättet att få en afrikansk figurin att delta i online-auktioner, vilket kan vara ganska kostsamt. Om du inte är väldigt noga med historien av bitarna och precis som samlar afrikanska tribal konst och hantverk, kan du gå till andra nätbutiker, shopper, antikaffärer och konsthantverk butiker.