E2a

Hur hittar actionfigurer för vuxna samlare

Från 1965 till 1975 gjorde actionfigurer en post i leksaksmarknaden och dånade. Det var föreställningen om GI Joe leksak som lett tillkomsten av actionfigur. Det var unikt genom att trots att i huvudsak en docka, var produktens målmarknad pojkar. Det var också en rörlig figur som hade mycket mer poäng av artikulation jämfört med traditionella dockor och detta var något helt banbrytande på den tiden. Flera barn har inte växer ifrån sin fascination med dessa nya leksaker och blev vuxna samlare.

Många samlare upprätthålla sin passion att samla actionfigurer genom sina mogna år. Vad som började som kanske en udda tidsfördriv snart växte i popularitet. Det finns samlare som påbörjat sin hobby som vuxna. Detta beror till stor del på tv, filmer och serietidningar som har stor inverkan på popularitet actionfigur insamling. Den första versionen av Star Wars kan betraktas som en milstolpe inte bara för filmer science fiction, utan också för Action Figure leksaker. Sedan kom kapten Action, en siffra som skulle kunna omvandlas till vilket som beundrade TV eller film karaktär du gillade bara genom att ändra sin dräkt. Samlarbutiker nästan inte kunde hålla jämna steg med den höga efterfrågan på samlare. Butikshyllorna kör ofta slut eftersom siffrorna var så enorm efterfrågan. Det verkade då som många människor smittats av actionfigur insamling virus.

Även actionfigur insamling redan en etablerad samla hobby under 70 och 80-talet, blev leksaksföretag endast medveten om vurm på 90-talet. I mitten av 1990 var McFarlane Toys den primära leksaksföretag att ta en aggressiv steg i att skapa rader av actionfigurer riktade till vuxna samlare. Flera företag har gjort samma sak under de följande åren, men håller McFarlane Toys ledningen i tillverkning actionfigurer för den exklusiva marknaden.

Att betraktas som en allvarlig vuxen samlare av actionfigurer

Att betraktas som en allvarlig vuxen samlare av actionfigurer, måste man åtminstone har flera svåra att hitta objekt. Precis som med antika samlare, gamla och obskyra är egenskaper som vuxna Action Figure samlare gå för. Communities och organisationer är mest ansvariga för att sprida och fastställa normer för hur samlarvärde en viss leksak kan vara.

Actionfigur insamling kommer inte att dö

Hur hittar actionfigurer för vuxna samlare. Att betraktas som en allvarlig vuxen samlare av actionfigurer.
Hur hittar actionfigurer för vuxna samlare. Att betraktas som en allvarlig vuxen samlare av actionfigurer.

Actionfigur insamling kommer inte att dö. Varje gång en ny film eller en bok lanseras är en ny karaktär eller en uppsättning hjältar föddes. Olika samlarobjekt butiker kommer då lagra en ny linje av actionfigurer för samlare att fånga. Vuxna Action Figure samlare idag är att bli inbjuden att visas i TV eller vara med i tidningar. Hängivenhet till sin hobby har blivit en fantastisk och intressant berättelse för andra.