E2a

Hur gör pointe balett

Balett är en konst som eleverna ska börja studera vid en ålder av 12. Anledningen till den tidiga starten är att stärka muskler, senor och skelett komponenter i fötterna för en smidig och stark övergång från en mjuk balett sko till pointe skon. Brittiska och ryska metoden kommer takten och testa barnet för korrekt utveckling och beredskap att rulla över på punkten.

Ett tekniskt fungerande pointe programmet kommer att vara under strikt övervakning från kvalificerade balett instruktörer för att säkerställa att eleven är fysiskt och psykiskt redo för avancemang. Det finns faror med sickling, eller rulla anklarna inåt i en kamp för att hålla kroppen stabil under lådan, vilket allvarligt kan försämra dansarens potential för framsteg. Korrekt placering möjliggör en djup båge i mellanfot området och tillåter dansaren att enkelt rulla eller, i den ryska stilen, hoppa till pointe.

Den bästa åldersgruppen att börja pointe är i de tidiga tonåren

Hur gör pointe balett. Den bästa åldersgruppen att börja pointe är i de tidiga tonåren.
Hur gör pointe balett. Den bästa åldersgruppen att börja pointe är i de tidiga tonåren.

Den bästa åldersgruppen att börja pointe är i de tidiga tonåren, som yngre ballerinas inte har nått full mognad, fingerfärdighet, eller kroppsvikt. Men äldre dansare som är sent på Pointe har sina egna unika fördelar, bland annat bättre muskelutveckling och ökad fingerfärdighet för att kunna bemästra de steg en-pointe. Vikt spelar en avgörande roll i dansarens tolerans för och anpassningsförmåga att dansa på pointe. Medan smal till normal vikt är tillräcklig för många andra former av dans, kan det ballerina känna skillnaden med en mindre förändring i vikt, som kan bromsa en piruett eller sänka en storslagen Jete. Balett kräver en smidig och smidig kropp, den tunnare du är, desto lättare blir det.

När du köper din pointe skor

När du köper din pointe skor, se till att lämna extra utrymme i tårna för stoppning, du vill inte dansa utan detta. Insidan av pointe sko kan vara ganska slipmedel och kommer att dra blod om du inte använder ordentlig isolering. En gelé tå eller ett stycke flexibelt gel pad är favorit för de flesta dansare, eftersom dessa ger foten maximal rörlighet inuti skon. Men se till att geldynor inte gör skorna för hårt, eftersom detta kommer att tygla tårna i domningar och inaktivera fötterna i klassen, särskilt om dina klasser varar längre än en timme.

Övningar för att sträcka din båge är nödvändiga för att skulptera din fot i den perfekta pointe ståndpunkt. Detta kan göras med dansband gjorda av latex eller gummi placerad i fotvalvet medan du pekar. Dessutom finns det sträckor där du sätter foten i ett vertikalt läge och håll. De första gångerna på pointe, kanske du inte kan räta på benen, men som snabbt kan korrigeras genom att sträcka ut foten. Studera balett är ingen promenad i parken, flickor, om du är en gnällspik eller en complainer som inte kan ta några allvarliga smärta, skulle du göra bättre att handla dina pointe skor för kranen. Men för flitiga älskare av denna utsökta konst, är du på en livslång resa mot excellens och behärskning av ditt hantverk.