E2a

Hur Gamemaster med en bärbar dator

Att bli en gamemaster är både roligt och utmanande

Att bli en gamemaster är både roligt och utmanande. Med budgivning kan du styra äventyr spelarna i spelet. Du tilldelar sina uppdrag och de hinder som de möter. Du ser också till att spelet är intressant nog att hålla spelarna fast. Den hårda delen att bli en gamemaster håller spelet informationen organiserad, speciellt när du hanterar fem eller fler spelare i spelet. Det är där en bärbar dator blir praktiskt. Att veta hur man gamemaster med en bärbar dator, läsa tipsen nedan:

  • Håll spelinformation på din bärbara dator. Även om det är en god idé att ladda upp ditt spel information på Internet som backup, inte lita på det helt när gamemastering. Du kommer aldrig veta när du inte kan få tillgång till en Internet-anslutning. Samla din spelets repliker, regler, riktlinjer och utbildningar karaktär och kompetens information i din bärbara dator så att du enkelt kan få dem när du behöver dem gamemastering. Sätt dina spel resurser i en mapp och märka dem i enlighet så att du kan du inte skulle ha svårt att hitta dem.
  • Håll spel musik och program i din bärbara dator. Bortsett från spel resurser, bör du också hålla ditt spel musik och programvaror som används för att utveckla ditt spel i din bärbara dator så att du lätt kan komma åt dem när de granskar och göra uppdateringar till ditt spel. Gör en lista över alla musiktitlar och programvara som används i ditt spel för att hålla reda på dem. Du kanske också vill ange i listan där musiken eller programvara används för enkel referens.
  • Organisera data som används ofta i kalkylblad. När du har samlat alla dina spelets information i din bärbara dator, sammanställa används ofta information i kalkylblad. Om en spelare kan bli befordrad till en riddare efter att ha nått en viss nivå och skaffa vissa färdigheter, till exempel lägger formeln i beräkningen av dessa data i ett kalkylblad för enkel referering.
  • K EEP spel utarbetar i separat mapp. Om du planerar att lägga till en strävan i spelet, hålla ert förslag i en separat mapp i din bärbara dator. Spara inte det i samma mapp som ditt spel resurser för att undvika förvirrande det som en sista kopia av en strävan. Skriv datum på utkast så att du vet hur länge du har skrivit dem.
  • Säkerhetskopiera dina filer. Det är viktigt att säkerhetskopiera dina filer så att du inte startar ditt spel från början, om dina filer blir bort eller skadats. Använd din bärbara dator för att överföra dina filer till en extern hårddisk. Se till att de filer som du placerar i din externa hårddisk är de senaste kopior av filerna, annars kommer du fastna med inaktuell information om de ursprungliga kopior av filerna få bort. För att säkerställa att du håller de senaste filerna på din hårddisk, säkerhetskopiera dina filer minst två gånger i månaden.


Hur gamemaster med en bärbar dator. Håll spelinformation på din bärbara dator.
Hur gamemaster med en bärbar dator. Håll spelinformation på din bärbara dator.

Innan han blev en gamemaster, se till att du vet spelet utantill så att du inte behöver titta på dina spel resurser ofta. Spelarna kommer att ha mer förtroende för din gamemastering färdigheter, om du visar dem att du är kunnig i alla aspekter av spelet.