E2a

Hur frimärke värde beräknas

Fler och fler människor runt om i världen njuter frimärkssamling som en underhållande och en trevlig hobby. Å andra sidan, samla ett frimärke är dyrt för de flesta människor, och därför är miljontals människor som överväger sina samlingar frimärke som en tillgång. Om du är en frimärkssamlare, kan du vara intresserad av att veta värdet eller kostnaden för din frimärke samling. Följ dessa tips för att fastställa marknadsvärdet på din stämpel:

Ett. Frimärksalbum kan hjälpa dig att organisera dina frimärken enligt kategorier. För begagnade frimärken, inkluderar inte porto vykort i ditt album.

2. Se till att du överväga följande faktorer i granskningen av din frimärke: fysiska kondition din stämpel (används eller ej), SÄLLSYNTHET av din stämpel, och ålder och ursprung din stämpel.

Tre. Några tips för att identifiera ursprungsorten för din stämpel:

  • Bortsett från Storbritannien, alla stämplar inkluderar sin ursprungsort. Namnen på de icke-engelskspråkiga länder är graverade med sitt modersmål.
  • Du kan verifiera en Storbritannien stämpel genom en monark siluett.
  • Konsultera översättare (om personer eller online översättare) för att förstå ord som du inte förstår.

Hur frimärke värde beräknas. Tänk på att när vi talar om din frimärke värde.
Hur frimärke värde beräknas. Tänk på att när vi talar om din frimärke värde.

4. Några anteckningar att identifiera graderingen och tillståndet i ditt stämpel:

  • Fina frimärken har det högsta marknadsvärdet.
  • Original priserna på ditt frimärke reduceras till högst sextio procent.
  • Tänk på följande vid klassning din stämpel: storleken på ditt frimärke, bild plats i din stämpel, snedvridningar och onödiga märken i din frimärke, och färg på din stämpel.
  • Frimärken som inte används eller är mynta frimärken har högre priser än frimärken som har använts.

Fem. Portostämplar som innehåller anmärkningsvärda avbokningsavgifter datum är också ett plus för högre värde.

6. Frimärken som är av begränsad upplaga har en högre stämpel värde. Portostämplar med högre och atypiska ursprungliga värde har också potential för skyhöga i värde. Stämpeln som har det högsta värdet är det slutgiltiga frimärke.

Hur frimärke värde beräknas.
Hur frimärke värde beräknas.

7. Portostämplar med märkbara brister är en av de mest värdefulla frimärken i världen. Frimärken med misstag kan vara värt nästan 150€.

8. Använd en stämpel guide eller en stämpel katalog. För att veta mer om värdet av ditt frimärke, kan du använda stämpel guider. Du kan hitta stämpel guider i bibliotek, bokhandlar, eller i en online-mall. För nybörjare är det rekommenderat att du väljer en stämpel guide med bilder och informativa bildtexter.

9. Leta efter tandköttet. Det är limmet bakom din stämpel. Frimärken med lim har högre värden eftersom endast nya frimärken använder tuggummi.

Tänk på att när vi talar om din frimärke värde

Tänk på att när vi talar om din frimärke värde, talar vi om marknaden kostnaden för din stämpel. Du kan bestämma marknadsvärdet på din frimärke på många sätt. Du kan söka hjälp av din pålitliga frimärke dispenser. Du kan också kolla in vissa webbplatser på Internet som ger gratis värde testning av frimärken.