E2a

Hur förvärva prästmannen Branwens i Baldur Gate

Vissa spelare av Baldur Gate är dum nog att försöka avsluta det här spelet med en solo karaktär. Men den mer konventionella och underhållande strategi är att bygga ett parti av Non-Player Characters (NPC). Sådana följeslagare kan erbjuda nytta av deras unika förmågor och hjälpa din karaktär att övervinna den omväxlande naturen av de utmaningar och uppdrag i spelet.

  1. Res till Nashkel stan. Spelet är uppdelat i flera kapitel och varje kapitel har olika platser din karaktär kommer att behöva resa till för att slutföra uppdrag och ta sig genom handlingen. Staden Nashkel ligger söder om Candlekeep som är en av de startplatser i spelet. Inmatning Nashkel för första gången utlöser starten av det andra kapitlet av spelet. Du kommer att träffa några andra NPCs i detta område, och de har sina egna små uppdrag som du kan välja att göra. Om du vill gå om att förvärva Branwen först, gå direkt till templet i Helm vid den östra delen av staden. Ange det och prata med prästen där som säljer olika magiska attiraljer.
  2. Köp en sten till Flesh rulla. Du måste köpa en sten till Flesh bläddra från prästen. Det kan kosta upp till omkring 168 guldmynt så se till att du har tillräckligt med pengar för detta köp. Förtrollningen i denna magiska scroll kan frigöra förstenade NPCs som är Branwens nuvarande tillstånd som du kommer att upptäcka snart nog. Detta steg är inte nödvändigt om din karaktär råkar vara av spell-casting klass såsom trollkarl, prästman eller druid och du vet att stenen till Flesh spell.
  3. Fri Branwen från förtrollning. Lämna staden genom den södra avfarten för att komma till karnevalen inrättas i utkanten. Leta efter en stor röd-randig rektangulär tält. I närheten kommer att bli en staty - den mänskliga prästmannen Branwens förstenad. För att veta mer om backstory, leta efter en man som heter Zeke. Han kommer att berätta hur Branwens var förtrollad av Mage Tranzig. Förresten du kan också köpa en sten till Flesh bläddra från Zeke. Gå tillbaka till statyn och använd bläddringsknappen. Förtrollningen bryts och Branwen av tacksamhet kommer att be för att ansluta din fest. Detta kommer att vara den enda chansen för din karaktär att ta henne i. Om du avfärda henne, kommer hon inte att dyka upp igen.
  4. Ställ en tillräckligt hög Charisma värdering. Under tecknet skapande skede i början av spelet flesta spelare, särskilt de som är partiska till fighter-typ klasser, lägger för lite vikt vid Charisma. Denna karaktär förmåga eller funktion har faktiskt en direkt effekt på hur NPCs kommer att interagera med dig. En hög Charisma värdering till exempel kan du få upp till 6 NPC följeslagare - det maximala antalet NPC: er som får delta din fest. Så tillbringa några punkter på den här funktionen för att få en bättre chans att maximera dina NPC följeslagare.

Hur förvärva prästmannen Branwens i Baldur Gate. Res till Nashkel stan.
Hur förvärva prästmannen Branwens i Baldur Gate. Res till Nashkel stan.

Det enda som prästen klassen är känt för är dess kompetenta förmåga att kasta helande trollformler. Det kommer att vara många stridssituationer i spelet och det skulle definitivt vara en fördel om Branwens var där för att bota dina sår som du hacka och snedstreck genom några av spelets utmaningar.