E2a

Hur förstå barnbok genrer

I en värld av barnlitteratur

I en värld av barnlitteratur, det finns många olika typer av genrer att välja mellan. Barn i olika åldrar i allmänhet visar en preferens för en genre över den andra. Oavsett vilken genre de väljer, det viktiga är att ingjuta en läslust medan de fortfarande är unga. Böckerna kan delas in i två åldersgrupper.

Hur förstå barnbok genrer. Bildberättelse böcker.
Hur förstå barnbok genrer. Bildberättelse böcker.

För den yngre barnet.

  1. Bilderböcker. Dessa är baby böcker avsedda för spädbarn och unga småbarn. De innehåller oftast färgglada bilder för att uppmärksamma historien. Några av dessa böcker kanske inte ens har ord. De flesta kommer att kretsa kring ABC, 123s, färger, identifiera vardagsföremål eller barnvisor.
  2. Småbarn böcker. Dessa böcker är fortfarande väldigt färgglada och har en massa bilder, men de har också fler ord och en story. De är fortfarande mycket kort längd (eftersom det är svårt att få ett barn att sitta stilla under en längre tid) och kan innefatta lyft flikarna eller popup-fönster för att behålla deras uppmärksamhet.
  3. Bildberättelse böcker. Dessa är mycket korta böcker (cirka 30 sidor lång) och kan innehålla upp till 1600 ord och är utformade för åldrar 4-8. De inkluderar bilder för att framhäva berättelsen. Handlingen är mycket enkel och lätt att förstå. Många av dessa böcker försöker lära någon sorts moralisk lärdom för barnet.

För det äldre barnet.

I en värld av barnlitteratur. Traditionell litteratur.
I en värld av barnlitteratur. Traditionell litteratur.

  1. Traditionell litteratur. Många förlag har tagit några av våra favorit litterära klassiker och förvandlade dem till korta, lätta-att-läsa böcker för under-12 folkmassan. Några av dessa inkluderar A Christmas Carol, Huckleberry Finn, Treasure Island, och frugan. Denna genre innehåller också folksagor, myter och legender.
  2. Historisk fiktion. Detta har varit en mycket populär barns genre tack vare framgången med Laura Ingalls Wilder Lilla huset böcker. I dessa böcker, tar en författare en verklig tid med verkliga fakta, men historien är kanske inte helt sant.
  3. Biografi. Biografi böcker har ökat i popularitet under de senaste åren. I dessa böcker, är en människas liv berättas av någon annan. Många barn tycker om att läsa om deras hjältar när de var i deras ålder.
  4. Realistisk fiktion. I dessa böcker, är en berättelse som låter som det skulle kunna vara sant, men det kommer helt från fantasin hos författaren. Många av dessa böcker kommer i en serie som de Junie B. Jones böcker eller The Babysitter klubb.

  5. Fantasy. Tack till JK Rowling och hennes Harry Potter-böckerna, har fantasi aldrig varit mer populär bland barn. Fantasy innehåller alltid något av den fantastiska, såsom magi, och det finns alltid en hjälte kämpar för det större goda.
  6. Facklitteratur. Det finns flera typer av facklitteratur böcker. Det kan vara en bok om vetenskap, historia, eller moderna fakta. Många barn tycker om att verkligheten för en god facklitteratur bok, särskilt de som är intresserade i upptäckten.