E2a

Hur förbättra din scrabble spel

Scrabble är ett spel som verkligen visar upp ditt ordförråd

Scrabble är ett spel som verkligen visar upp ditt ordförråd. Det är ett bra sätt att fördriva tiden med familj och vänner samtidigt lära några nya ord. Alfapet spelare är alltid intresserad av att vinna, men inte alla utövar tillräckliga ansträngningar för att förbättra sitt spel.

Hur förbättra din scrabble spel. Använd prefix och suffix.
Hur förbättra din scrabble spel. Använd prefix och suffix.

Om du vill göra mål större punkter i ditt nästa Scrabble spel, här är några tips som du säkert kommer att älska.

  • Använd prefix och suffix. Lägg ING, ED, FN, RE, PRE och mer till ord som redan finns på brädet. Använda dem på befintliga höga poäng ord kommer upp dina poäng.
  • Har du fler två-brev ord i din repertoar. AX är en vanlig high scoring två bokstäver ord. Om X är strategiskt placerad på en dubbel eller tredubbel brev kakel, kommer ditt resultat att bli definitivt i tvåsiffriga tal. Men AX är bara en av de många höga poäng två bokstäver ord. HE, JO, QI, XI, och Xu är ord som du kan använda på Scrabble ombord. Två bokstäver bokstavliga stavningen av vissa bokstäver kan också hjälpa till att öka din poäng. Bokstaven L kan stavas som EL och bokstaven F kan stavas som EF.
  • Utnyttja din S och ämnena effektivt. Vissa Scrabble entusiaster tror att du bara ska använda din tomt kakel när du är säker på att du kan göra 30 poäng för att sätta den på tavlan. Å andra sidan, endast bokstaven S sättas till ett ord om du kan göra minst 10 poäng för det ordet. Huruvida detta är en hållbar strategi eller inte, är den punkt att använda S och de tomma brickorna bara när du är säker på att höga poäng för ordet du planerar att spela. Annars håller det för ett senare ord.
  • Gå till en bingo. När alla sju bokstäverna spelas, får spelaren en extra 50 poäng på toppen av den verkliga poängen för ordet. Detta är känt som en bingo i Scrabble. Med hjälp av ett prefix eller ett suffix kan hjälpa dig att uppnå en bingo. Bokstaven S eller den tomma plattan kan också vara till hjälp i inhämtar att 50 extra poäng.
  • Läs mer Q ord. Forskning Scrabble acceptabla ord som använder bokstaven Q utan bokstaven U. QAT och Qaid är två exempel på Q-ord som inte använder bokstaven U. QINDARKA och Sheqalim är också spelbara ord. Se till att du vet vad dessa ord betyder när man rycker ut. Också lära fler ord med bokstaven Z och bokstaven X.
  • När det blir tufft, byta. Ibland kommer du verkligen har en dålig hand. Det är möjligt att få alla vokaler eller alla konsonanter. Istället för att tvinga dig att spela dessa brev, kan det vara i ditt bästa intresse att byta. Genom att byta bokstäver, ökar du dina chanser att få en bättre blandning av bokstäver istället för att hamna med låga poäng pjäser.
  • Spela med datorn. En av nycklarna till att bli en bra Scrabble-spelare är praxis. Om du inte har någon att leka med, spela Alfapet på nätet. Du kan också köpa ett Alfapet spel som du kan spela offline. Genom att träna ofta, ökar du dina chanser att lära sig nya ord och att komma med vinnande strategier.


Det finns tusentals Scrabble klubbar över hela världen

Det finns tusentals Scrabble klubbar över hela världen. Det är ett mycket populärt spel som uppfanns av arkitekt Alfred Mosher Butts under depressionen. Scrabble vinns genom en kombination av ordförråd, tur och strategi. Om du vill bli en seriös Scrabble-spelare, förbättra ditt spel genom att försöka tipsen ovan.