E2a

Hur följer Pokeretikett

Att spela poker handlar inte bara om att lära sig att spela spelet

Att spela poker handlar inte bara om att lära sig att spela spelet. Det är vad de kallar, poker etikett och detta är baserat på idén att behandla dina motståndare som du vill att de ska behandla dig. Lära etikett av poker kommer inte bara att göra dig mer självsäker på att spela spelet. Du kommer också att få respekt av de andra när de ser att du inte bara spelar för pengarna, men också att spela efter reglerna.

Här är några av de saker som du bör träna när man spelar poker.

Var tyst

Var tyst. Prata inte med dina motståndare, om det inte är nödvändigt. Du bör hålla konversationer kort och koncist. De flesta av spelarna vill inte bli avbruten när spelet är på och distraktioner kommer bara irritera dem. Detta innebär också att du inte ska prata i telefonen. Telefonsamtal är ännu mer störande så bara hålla dina telefoner i tyst läge eller stänga av den under spel. Om viktiga samtal inte kan undvikas, ursäkta dig själv och hålla sig borta från bordet.

Var artig

Hur följer Pokeretikett. Att spela poker handlar inte bara om att lära sig att spela spelet.
Hur följer Pokeretikett. Att spela poker handlar inte bara om att lära sig att spela spelet.

Var artig. Det är inget fel med att vara artig när du spelar poker. Försök inte att plocka en kamp med någon av dina motståndare. Ogillar inte eller avundas dem för att vinna. Titta ditt språk. Det är inte dealerns fel om du får ett dåligt kort eller inte vinna ett spel. Det handlar om hur du spelar dina kort.

Var organiserad

Anordnas. Placera dina marker i en hög och undvik att röra dem om du inte måste. Släng inte dina pokermarker när placera insatser. Flytta dina marker långsamt och prydligt mot dealern. Alltid placera dina marker på bordet. Att sätta några marker på dina fickor vilseleder de andra spelarna om hur mycket pengar du har. Rör inte andra spelarnas marker. Dina kort måste finnas kvar på bordet hela tiden för att inte väcka tvivel om fusk.

Var uppmärksam

Vara uppmärksam. Du kan ta din tid när din tur kommer, men se till att du inte tar för mycket tid. Andra spelare blir irriterad om det tar evigheter att göra ett drag. Försök att förutse spelarnas rörelser så att när din tur kommer, är du redo med ditt drag.

Var ödmjuk

Var ödmjuk. I värmen av spelet, kan det inte undvikas att bryta några av de etiquettes och du får bara inse detta efter matchen. Var ursäktande för eventuella oegentligheter och förseelser som du kan ha gjort under spelet. Att säga förlåt, även efter matchen, kommer få dem att inse att du känner till reglerna för att spela och kan bara ha blivit bortförda av spänningen.

Dröj inte om du har den vinnande handen

Var tyst. Var artig.
Var tyst. Var artig.

Dröj inte om du har den vinnande handen. Försök inte att skapa en atmosfär av spänning om du har en känsla av att du är vinnaren. Vänta inte att bli tillfrågad av återförsäljaren, eftersom detta är pinsamt för din del. Och, är detta förmodligen den viktigaste regeln: vara tyst hela tiden. Även om du har gett goda händer, kanske någon annan har fortfarande chans att vinna. Var försiktig med vad du säger. Det kan skydda din hand, liksom de andras hand.