E2a

Hur fläta mattor

Flätning av mattor följer en lång tradition

Flätning av mattor följer en lång tradition. I själva verket historiskt var mattor ursprungligen flätad med kvalitet ull bara. Men nuförtiden kan mattor vara flätade med någon form av tyg som du föredrar. Du måste bara lita på din smak och estetik för att få önskat resultat. Och om du menar allvar med fläta mattor, kan du försöka göra det. Stegen är egentligen inte så svårt att följa. Läs på:

Hur fläta mattor. Sätt ihop din tygremsor.
Hur fläta mattor. Sätt ihop din tygremsor.

  • Redo ditt material. Ställ in symaskinen först. Sedan förbereda en nål, en stor säkerhetsnål och en quilting tråd.
  • Källa önskad tyg. Du har ett antal alternativ. Du kan beställa fleece, bomull, ull, eller något annat som du finner lämpligt. Det är fördelaktigt och praktiskt att enkel användning en sorts tyg alla i hela projektet. Så får tillräckligt med tyg. Oroa dig inte om färger. Så länge du använder samma tyg, kan du experimentera på önskade färger.
  • Förbered tyget. Ta fram en sax och börja med att skära tyget. Gör remsor som är mellan 1 "och 3" bred. Observera att om ditt tyg är tyngre, bör dina band vara smalare och vice versa. När du är på väg att nå slutet av remsan, sy in det i nästa avsnitt. Använd ½ "söm. Sy den diagonalt. Småningom vind dina band. Vänd dem till bollar.
  • Sätt ihop din tygremsor. Få tre av dina tygremsor. Hålla sina ändar och sedan stapla dem. Kontrollera att man är på toppen av den andra. Sy dem över. Om det du har är en tjock väv, inte panik. Försök sy dem sida vid sida. Detta kan vara ditt alternativ.
  • Håll slutet av dina tygremsor. Det är den del som du har sytt. Bifoga det till en spik eller något stillastående. Din dörrhandtaget kan hjälpa till här kraftigt, särskilt om du inte kan hitta eller skapa något annat. Allt du behöver göra är att få ett band eller en sträng. Slinga eller Posta den till din tygremsor. Sedan knyter bandet eller snöret på dörrhandtaget.
  • Braid du tygremsor. Ha inte bråttom här steget. Gör detta noggrant. Gör din fläta jämn. Efter din har flätat om en fot, sy den. Det borde hålla flätade delen på plats. Fortsätta processen tills du kommer nå önskad matta storlek och sedan klippa det. Upprepa stegen så att du kan göra så många bitar som du behöver.
  • Sätt ihop din flätade tygremsor så att du kan bilda din matta. Fokusera på längden på dina tygremsor. Håll dem ännu. Klipp, om nödvändigt. Hand sy dem så att du ansluter ändarna. Se till att den sy sker på din matta är under sidan. Presto! Din flätad läkemedel görs.


Fläta mattor kan vara en av dina favorit hobbies

Fläta mattor kan vara en av dina favorit hobbies. Bortsett från att vara enkla, är det också minst kostsamma. Du verkligen behöver inte köpa nya tyger. Du kan återvinna vad du har hemma. Du kan använda några av dina gamla kläder eller ens några torkade gräs. Spela med din färgkombination och experimentera på storlekar. Fläta mattor är definitivt kul.