E2a

Hur fixar piano hammare

Det är inte bara nog att du vet hur du kan spela ett piano

Det är inte bara nog att du vet hur du kan spela ett piano. Om du har ett instrument hemma, är det viktigt att du vet hur att reparera piano hammare också. Det beror på om du inte åtgärda problemen i hammare, kommer det att visa sig vara inte ge dig de bästa ljud för dig. Så här, kolla in den här guiden för att hjälpa dig vid fastställandet piano hammare på rätt sätt.

  • Se till att hamrarna bryts. Ibland är problemet egentligen inte hamrarna men strängar. Du kommer att veta om problemet är hammare när det inte mycket buller. Notera att trasiga strängar producerar sprickbildning kick. Endast fortsätta med nedanstående steg om du är säker på att hammare bryts. Tänk på att om fastställande av strängarna får endast göras av de yrkesverksamma.
  • Tillgång piano hammare genom tränset remmen. Ta instrumentets tyglar rem så att du kan få en bild av hammare. Ta bort eventuellt skräp och damm från insidan av instrumentet innan du tar ut piano hammare. När hammare är i sikte skruva alla trasiga hammare och ta bort dem mycket noga från instrumentet. Om filten redan falla av från hammare redan, se till att du tar bort de delar med extra omsorg.
  • Limma filten tillbaka till hammare. Applicera endast en mycket lätt lager av lim på piano hammare särskilt när kände går lös. Dra en C-klämma runt hammare så att både hammare och kände säkras bra tillsammans. Låt limmet på hammare torka eller vänta runt tio minuter.
  • Sätt borra hål i filten. Åtgärd 3/8 av en tum från filten är tillbaka och borra två hål rätt igenom hammare och kände.
  • Sätt en tråd rakt igenom hålen. Mata en tråd går igenom de borrade hålen. När slut måste tråden fastnar från baksidan av hamrarna och resten av tråden måste dra tätt på filten.
  • Vrid vajern vid svansen av hammare. Vrid ihop svansen av tråden, men se till att den drar tätt mot hammare.
  • Klipp bort överflödigt tråd från hammare. När du klipper av tråden, se till att det finns minst en tum hängande från hammare 'tillbaka. Gör det till en punkt att resten av tråden är ur vägen. För att göra detta, vik tråden blankt mot hammare.
  • Ta tillbaka hammare i instrumentet. Skjut hammare i piano och skruva in dem i sina rätta ställen när du har arbetat med varje skadade hammare. Sätt tillbaka locket och testa sedan pianot med några slag.


När piano hammare bryts

Hur fixar piano hammare. Se till att hamrarna bryts.
Hur fixar piano hammare. Se till att hamrarna bryts.

När piano hammare bryts, kommer ditt spela och lyssna erfarenheter med instrumentet inte alltid vara bäst. Därför kommer det alltid bra om du vet hur man fixar vad problemet är i hammare. Notera att du inte behöver för att bli en professionell bara så du kan fixa hammare. Med bara följa de ovan nämnda instruktioner, kan du alltid en smidig upplevelse med din piano.