E2a

Hur fixar gamecube spel med repor

Om du är en ivrig spelare

Om du är en ivrig spelare, då vet du att repor på skivan är oundviklig. Vare sig det är genom din egen slarv eller som av dina vänner eller familjemedlemmar-eller till och med från att spela spelet för ofta, egentligen repor är bundna att synas på ett spel skiva. Gamecube spel är inget undantag från den regeln. Även om du är väldigt försiktig när det gäller att sätta spelet i konsolen eller placera den tillbaka i sin skyddande låda, så småningom, kommer konstant användning på din Gamecube orsaka en liten repa eller två på skivan, vilket inte är så illa, men den kan föröka sig i tid.

Repor på skivan gör att du kör spelet inte kommer att vara så effektiv, eftersom den kommer att drabbas av längre laddningstider, brutna FMV cut-scener, eller ens glapp i själva spelet, vilket är varför det är viktigt att försöka åtgärda skadan till dig Gamecube spel innan de repor blir för djupt för att lyckas reparera. Om det händer, då du kommer att behöva köpa ett nytt spel skiva, som ofta går för branta priser. Så det är bäst att fånga den tidigt, innan du är tvungen att få den utbytt.

Den här artikeln ger några hemgjorda rättsmedel när det gäller att försöka bli av med repor spelskivan, så om du är intresserad av att förlänga livslängden på dina spel, sedan läsa vidare till stegen som beskrivs nedan:

Hur fixar gamecube spel med repor. Samla några enkla, husgeråd.
Hur fixar gamecube spel med repor. Samla några enkla, husgeråd.

  • Samla några enkla, husgeråd. Du kommer att behöva lite tandkräm, tops, en mjuk trasa, automatisk renare, och slutligen vissa vaselin. Dessa är några enkla fixar med några absoluta garantier, men om skivan fortfarande är i relativt gott skick, då detta skulle göra för en mycket effektiv fix. När du har samlat alla de material du behöver, så du kan börja.
  • Det första man gör är enkelt, allt du behöver göra är att rengöra skivan med tandkräm. Detta kan göras genom att klämma några av tandkräm på din bomullspinne, och försiktigt men grundligt gnugga pinnen över repad yta på skivan. Det är fantastiskt vad enkel tandkräm kan göra för ett spel skiva, kan du bli förvånad över att finna att repa börjar försvinna när du gnuggar den med din bomullspinne.

    Så småningom repa kommer att ha helt försvunnit, varefter du kan börja rengöra skivan med renat vatten (vanligt kranvatten kommer att göra också). När du är klar, torka skivan med mjuk trasa och som borde ta itu med de flesta lätta repor.

  • Vaselin fungerar lika bra. Behandla skivan precis som du gjorde i den första åtgärd, men den här gången, använd vaselin. Det kan vara lika effektivt som tandkräm (om inte mer), men tandkrämen är mer lätt tillgängliga i de flesta hushåll. Om du råkar ha vaselin runt, sedan använda det över tandkräm. Det bör bli av mindre repor, samt några något djupare sådana.


Om dessa åtgärder inte fungerar, då kan du leva med avmattningen och breakups av din Gamecube spel, eller ersätta det med ett nytt spel skiva-bara ihåg att använda dessa åtgärder nästa gång, innan det återigen är för sent att göra det.