E2a

Hur fixar en buckla på en bil

Bucklor i bilen är fula, och fulare om du råkar av misstag förvärva buckla medan du förmodligen jordad. Lär dig att fixa små bucklor medan du försöker komma med en anständig ursäkt för din sena eskapad.

Hur fixar en buckla på en bil. Till att börja med, om buckla är minimal, ta några torris.
Hur fixar en buckla på en bil. Till att börja med, om buckla är minimal, ta några torris.

  • Till att börja med, om buckla är minimal, ta några torris. Använd en tång eller handskar vid hantering av torris. Rikta mitten av buckla och se om buckla dyker upp för att placera. Den låga temperaturen hos torris skulle kunna dra tillbaka buckla. Om torris inte göra susen, sedan försöka göra det omvända metoden. Prova att applicera värme direkt till buckla. Rikta hårtork i mitten av buckla i en minut eller så. Använd en luft dammtrasa att spraya några vidare till buckla. Kontrollera om buckla på något sätt hoppar tillbaka.
  • Använd dina händer. Ibland är buckla för liten att du faktiskt kan använda dina egna händer för att trycka tillbaka den. Du kan också prova att använda en gummiklubba för att trycka tillbaka den.
  • Om dessa inte fungerar, då är det dags att köpa ett kit buckla reparation. Dessa kit är vanligtvis tillgänglig på den lokala bil leverans butik. Med hjälp av en liten borr, borra ett litet hål i mitten av buckla. Sätt in buckla drar tråden som medföljer buckla reparationssats. Sakta dra tråden att platta till buckla.
  • När du lyckas med detta, sand området för buckla. Använd en sandpapper med cirka 150 grit. Försiktigt sand området tills metallen färgen visas, se till att all färg från området har tagits bort. Härnäst kommer du att behöva fylla hela området med kroppen fyllmedel. Body fyllmedel är gjorda plaster och är idealiska för bilanvändning. Applicera tillräckligt fyllmedel på området. Vänta tills fyllmedel är helt torr innan du börjar slipa området. Utgå från ett lägre grus nummer stiger till en högre kornstorlek sandpapper. Detta kommer att säkerställa jämnhet i området.
  • Sprayfärg primer på området efter att du har skapat en slät yta. Se till att använda primer som är lämplig för bilar. Om 5-6 lager av primer behövs säkerställer gott torktid på mellan skikten. Alternativt sand området med våt och torr sand papper med en 600 grit sandpapper.
  • Avsluta med en matchande skikt av färg. Du kan köpa små mängder färg i bil leveranser butik. Vara säker på att du får exakt nyans som din ursprungliga färg, annars skulle allt du har gjort vara värdelös. Skillnaden i färgen kommer att vara synlig. Om färgen är inte ens, åter sand området och upprepa primern och smärta processen.


Reparera bucklor på din bil kommer definitivt att ta massor av tålamod. Gör dock kostnaden för att ha mycket små bucklor professionellt repareras verket allt värt det. Alla dessa problem kommer att påminna dig om att vara extra försiktig nästa gång du kör din bil.