E2a

Hur fejka en uppskattning av konst

Inte alla har en doktorsexamen i konstvetenskap

Inte alla har en doktorsgrad i konsthistoria. Även de så kallade beskyddare och älskare av konst inte nödvändigtvis doktorer i sitt bälte. Vissa kan även vara fejkade en uppskattning av konst.

Du kan också agera som om du förstår och uppskattar konsten framför dig. Du kommer att behöva denna färdighet när du kastas i en situation där någon frågar dig vad du tycker om, säg, en viss målning eller skulptur. Din chef, ett datum eller en bekant kan sätta dig på plats en dag så måste du vara beredd att fejka en uppskattning av konst.

Hur fejka en uppskattning av konst. Köp konst tidskrifter och böcker.
Hur fejka en uppskattning av konst. Köp konst tidskrifter och böcker.

Här är hur man gör det.

  • Omge dig med konst. Dekorera ditt hem och ditt kontor med olika konstverk. Välj originalverk. Du kan också hyra ursprungliga bitar från olika konstgallerier. Människor som kommer till ditt hem eller besöka dig på kontoret kommer att tro att du är en älskare av konst.
  • Köp konst tidskrifter och böcker. Köp tidskrifter och böcker ägnas åt konst. Låt dem ligga runt i huset eller på kontoret. Använd dem som soffbord böcker och tidskrifter så att alla som ser dem vet du gillar konst. Eftersom läsmaterial redan finns, bläddra igenom dem så att du kan lära dig ett och annat om konst.
  • Delta konstutställningar. Titta in lokal konst visar även om du inte är intresserad av sådana utställningar. Ta bilder av konsten om du får. Eller åtminstone ha en bild tagen av dig utanför platsen för konsten showen. Lägg upp bilder i ditt sociala nätverk profil. Du kan också lista de kommande konstutställningar som händelser i din profil. På så sätt kommer människor i ditt nätverk se till att du har ett intresse för konst.
  • Köpa saker som presenterar populära målningar. Hittar reproduktioner av målningar som "Mona Lisa", "Iris", "Venus födelse", "Den sista måltiden" och "Starry Night" på kaffe muggar, väskor, anteckningsböcker, magneter och andra objekt. Köp två eller tre stycken och använda eller visa dem där människor kan se dem. Med denna runt kan lura andra att du har en förståelse för konst.
  • Forskning om konst. Det finns många populära målningar och skulpturer som du kan arbeta i konversationer. Ta dig tid att lära sig om dessa speciella konstverk via Internet. Medan du är på det, ta reda på vilka som är mer populära målare och skulptur och vad deras stilar är. Du behöver bara tillräckligt med information för att få dig igenom en konversation. Men se till att innan du får slut på saker att säga, ändra ämnet eller ursäkta dig själv. Du vill inte bli utsatta som en bluff.
  • Donera till ett konstgalleri. Om du har pengar att bränna, ge ekonomiskt stöd till en lokal konstgalleri. De flesta gallerier innehålla namnen på sina donatorer i sina årsrapporter. Vissa ger ut plattor och andra former av erkännande till donatorer som du kan visa på din bokhylla, mantel eller bord.


Konst uppskattning är ofta likställas med finess

Konst uppskattning är ofta likställas med finess. De som verkligen vet konsten verkar vara mer privilegierade i samhället. Om du försöker imponera på andra människor, men vet inte riktigt något om konst, kan du fejka din uppskattning för det. Prova förslagen ovan och se om du kan fejka din väg runt konst.