E2a

Hur får PIN - Striping grunderna

Pin-striping har funnits i decennier

Pin-striping har funnits i decennier. Den har använts för att accent olika produkter och fordon redan innan den första bilen uppfanns. Häst och vagn hade dessa kritstreck mönster på sidopanelerna och vissa tåg hade dem också. I modern tid pin-ränder är förknippade med hot-stavar och anpassade fordon.

  1. Pin-Striping metoder. Det finns olika metoder att producera högkvalitativa pinstripes på fordonets yta. En metod som har använts ända sedan pin-striping började är frihand metod striping. Det finns en stor flexibilitet i design och kreativitet, eftersom det ger unik design från en pin-striping konstnär med frihet att skapa. En av nackdelarna med denna metod är dock att du måste ge dig själv tid att behärska tekniken och har en hel del tålamod. Du behöver en stadig hand för att skapa dina pinstripes på ytan av ett fordon. Nu de områden där pinstripes kommer att gå kanske inte den planaste ytan att arbeta med, men du måste behålla dina pinstripes så jämn som möjligt. Du kan även ha att göra sidopanelerna av lastbilar och skåpbilar.

    Den andra metoden är den mekaniska pin-striping metod som utnyttjar verktyg som hjälper dig fastställa konsekventa pinstripes på fordon som hot-stavar, lastbilar eller skåpbilar. Fördelen med att använda denna metod är att få en enhetlig bredd hela konstruktionen eftersom den kröker och rätar längs fordonets yta. Nästa metod är att använda stencil band för att forma ut din design på ytan, som vägleda borsten för att skapa pin-ränder. Du behöver inte vänta på andra stift-ränder torka innan du fortsätter på en ny rad.

  2. Pin-striping utrustning. Det finns olika verktyg konstnär använder för att skapa stift striping på ett fordon yta. Dessa verktyg stöd i att skapa konsekvent när du skapar en design. Det finns olika storlekar av borstar som används för stift-striping, och några av dessa kommer att göras med olika typer av material. Vissa artister kommer att föredra en framför den andra, och de som du kommer att vilja använda avgörs av din upplevelse. Du behöver också borste brickor för att rengöra dina borstar efter användning och borsthållare för att hålla penseln på att behålla sin kvalitet. Den typ av färg du kommer att använda för att fastställa pinstripes är också något man måste titta på, eftersom du kommer att behöva arbeta med emalj och förminskningsapparater som kommer att vara lätt att arbeta med och bör vara trevligt att titta på när den slutliga arbetet har slutförts . Andra tillbehör du behöver för att hjälpa till med pin-striping är av hög kvalitet maskering band och en X-Acto kniv. Maskeringstejpen måste vara av hög kvalitet, så färgen inte tränga under den och förstöra kritstreck. Kniven kommer att bidra till att göra precision nedskärningar. Det finns också rattar eller huvuden hjul som skapar pinstripes med olika bredder. Detta är lätt att använda, särskilt med magnetremsor som kan läggas på ytan för att fungera som styrningar för hjulet huvudet.

Hur får PIN - striping grunderna. Pin-striping metoder.
Hur får PIN - striping grunderna. Pin-striping metoder.

Även om det finns olika verktyg som hjälper dig att skapa fina linjer med konsekventa bredder, kommer det att koka allt ner till hur väl din design kommer att skapas. Skaffa tillräckligt med erfarenhet för att lära sig rätt teknik och bättre design.