E2a

Hur får man en kommersiell körkort

Lastbilar är livsnerven för handeln inom länder och kontinenter

Lastbilar är livsnerven för handeln inom länder och kontinenter. När behållare skåpbilar har lämnat de fartyg som färja dem över hav för handel, är det upp till lastbilsförare att bära dyrbara last till sina respektive destinationer. Eftersom mycket pengar som står på spel, är människor som vill komma in i arbetskraften som en drivkraft för dessa åkerier måste ha en speciell typ av licens. Kommersiella körkort utfärdas för personer som kör för en levande.

Generellt krävs att sökande till kommersiella körkort är myndig (minst 21 år) och har en omfattande fysisk undersökning som inkluderar laboratorietester, såsom drogtester. Aspiranter måste också ha en giltig licens utfärdad av samma stat eller land som han eller hon vill använda i.

Hur får man en kommersiell körkort. Grundläggande kunskaper om lastbilar och släpvagnar.
Hur får man en kommersiell körkort. Grundläggande kunskaper om lastbilar och släpvagnar.

Licensen har mandat enligt lag, eftersom dessa lastbilar är stora fordon än kan orsaka en hel del skada om det inte hanteras av en kapabel professionell. Stegen till att göra betyget för den kommersiella körkort är ganska enkelt och är ganska likt hur en icke-professionell skulle få en licens.

  • Grundläggande kunskaper om lastbilar och släpvagnar. Steg ett skulle bestå av allmän kunskap test som skulle bedöma en persons kännedom om kunskap som behövs för att vara en bra förare. Innehållet och omfattningen av examen skulle vara markant annorlunda men som lastbilar och liknande fordon är av en helt annan ras från den vanliga bilen. Bortsett från att förstå hur motorn fungerar och visar att du kan göra nödvändiga reparationer om något skulle hända, det finns också andra komponenter i fordonet som är unika för detta göra. Kunskap om luft raster till exempel kan vara en del av lämplighetsprov.

    Trailern har också många delar som inte finns i en vanlig bil. Att veta hur lasten ska säkras på trailern eller sängen av en lastbil samt att se till att alla andra delar av lastbilen är i tip top form är mycket viktigt.

  • Nödsituationer. Som lastbilschaufför, skulle du också vara medveten om hur man ska hantera nödsituationer som kan uppstå från att köra en så stor bil. Detta inkluderar att veta protokollen om farliga ämnen och gör en korrekt och lämplig metod för att varna människor om händelsen.
  • Skriftlig tentamen. Studera är nyckeln till denna del av certifieringen. Försök att komma ihåg vilka studievanor fungerade för dig tillbaka i high school och college. Chansen är de fortfarande kommer att fungera för dig för just denna uppgift. Det finns också gott om online håna tester som du kan använda för att öva. Om du känner att du inte scoring bra, fokusera på dina problemområden och ta en annan praxis test.
  • Förarprovet. När du har klarat den skriftliga delen av provet, kommer du bli ombedd att göra ett körprov. Det är där du skulle visa att du kan omsättas i handling vad du har i ditt huvud. Denna praktiska färdigheter prov innebär tre delar: före resan inspektion, fordonets verkliga hantering och kör längs allmänna vägar. När du har gjort dessa tillfredsställande, kommer du att få dig välförtjänt kommersiell körkort.

Lastbilar är livsnerven för handeln inom länder och kontinenter. Nödsituationer.
Lastbilar är livsnerven för handeln inom länder och kontinenter. Nödsituationer.

Eftersom trafiklärare är vanligtvis en speciell färdighet, kan du räkna med att vara i efterfrågan, särskilt om sjöfarten går på högvarv. Var noga med att köra säkert och alltid vara artig på vägen.