E2a

Hur får man en bild inramad

En bild säger mer än tusen ord

En bild säger mer än tusen ord, och när det betyder något för dig och din familj att du kanske vill överväga att ha på väggen. En inramad bild kan lägga intressant inredning till ditt hem, vara ett omhuldat närvarande, och fungera som ett samtalsämne. Nedan finner enkla instruktioner om bilden inramning.

Hur får man en bild inramad. En bild säger mer än tusen ord.
Hur får man en bild inramad. En bild säger mer än tusen ord.

Heminredning och butiker hantverk har både färdiga ramar i olika storlekar och sectional kit. Vilket alternativ du väljer beror på det foto du vill ha inramade. Färdiga ramar är ett utmärkt val för vanliga storlek bilder, samt collage. De finns i många olika material, färger och storlekar, med eller utan glas och uppbackning. Sectional kit består av en uppsättning horisontella och vertikala bitar som kan köpas i valfri storlek och är idealiska för udda eller svårt att hitta storlekar.

När du har bestämt vilken typ av ram är rätt för dig bild är det helt enkelt en fråga om att välja färg, material och stil du föredrar. Beroende på ditt ämne kan du önska rustik trä, färgstarka metall, svart eller silver moderna, eller ens återvunna material till bästa komplimang din bild.

För att din färdiga projekt att ha ett mer professionellt utseende, är nästa steg att välja en matta som kommer att komplettera både din bild och ram du har valt. Mattor, som ramar, kommer i en mängd olika storlekar och färger. Välj en som förbättrar men inte tar fokus från bilden. Svart eller vit är alltid bra val, men beroende på din ram material och färger i ditt foto kan en mer levande nyans vara lämpligare. Dubbla mattor är också ett enkelt sätt att lägga till en antydan av ljusa nyanser under en mer subtil jord ton.

Efter att mattan har valts

Efter att mattan har valts.
Efter att mattan har valts.

Efter mattan har valts, är det dags att hitta rätt storlek glasplattan för att passa din ram. Om du väljer en färdig ram alternativet kommer den att innehålla antingen en, eller kommer att bli en mur av val som ska ha glas för att matcha. Om du använder ett snitt kit kan du behöva tala med utformningen avdelningen och har egen glas klippa.

Det sista steget är att sätta ihop allting. Med ramen nedåt, ska du sätta din bilder glas, se till att den är ren på insidan. Lägg sedan till mattan med den färgade sidan nedåt. När mattan är på plats centrera bilden i urtaget (eller bilder om du har beslutat om ett collage matta). När bilderna är på plats, tejpa ner dem så att de inte kommer att flytta när underlaget sätts på plats. Det sista steget är att använda antingen en tjock kartong eller trä lager för att täta allt tätt, och att ha en inramning professionell använda sin vinklade häftpistol för att fästa detta till själva ramen. För den verkligt äventyrliga dessa stapelvara vapen finns att köpa också.