E2a

Hur får man den bästa biltvätt och tips vax från proffsen

Ta hand om din bil kan ibland vara tidskrävande och tar mycket tålamod som skall behandlas. Rätt vård för din bil skulle inte bara förlänga dess liv, men också behåller sitt värde när du funderar på att ta den för handel eller för att genom försäljning. Du behöver inte spendera en förmögenhet för att kunna hålla bilens helt nytt utseende, allt du behöver göra är att följa dessa få enkla steg:

Hur får man den bästa biltvätt och tips vax från proffsen. Tvätta din bil under en skuggig, täckt område.
Hur får man den bästa biltvätt och tips vax från proffsen. Tvätta din bil under en skuggig, täckt område.

  1. Tvätta din bil under en skuggig, täckt område. Direkt solljus kan orsaka extra skada till bilens finish. Se till att din bil är korrekt urvattnad, eftersom detta hjälper till att avlägsna alla rester som höll fast vid din bil. Du kan också använda varmt vatten för att säkerställa att partiklarna är borta från ytan på din bil.
  2. Använd föreskrivna bil städare. Gör sig av med diskmedel vätskor eller rengöringsmedel kläder som de har ämnen som kanske inte är kompatibel att använda på bilens lack. Se till att du aldrig låta rengöringslösningen torr, för att se till att kemiska partiklar inte fastnar på din bil. Så när du tvättar din bil i direkt solljus, se till att vattna bilen ner varje gång på ett tag. Torka bilen med material som frotté, luddfri trasa eller mikrofiber handduk. Du vill använda de mjukaste materialen möjligt för att inte skapa ytterligare skador om du använder en kursmaterial som skulle orsaka repor på din dyrbara bil.
  3. Använd WD-40, orbital buffert, denaturerad alkohol eller andra liknande produkter för att ta bort ingrodd smuts såsom tjära eller kåda. Kontrollera först att din bil är helt torr, speciellt det skadade området, tillämpa följande produkter, vad du skulle föredra för att ta bort envis smuts. Använd den med en frotté, i en mjuk, cirkelrörelse utan att alltför mycket tryck för att säkerställa bilens lack fortfarande i takt. När du är klar att ta bort smuts, torka bort rester från lösningen, och om nödvändigt, tvätta den del igen och torka bort det ordentligt.
  4. Vaxa och polera din bil för en jämn yta. Du kan välja mellan att använda karnaubavax, men experter säger att det inte varar så länge, bara ca 30-60 dagar, eftersom den smälter lätt när de utsätts för extrem värme, även om det ger din bil som våt, super glänsande utseende. Ett annat alternativ skulle vara att använda en syntetisk polermaskin, helst med Teflon och polymerteknologi ämne, eftersom det varar sätt längre än karnaubavax. Du kan faktiskt bara att putsa din bil minst som två gånger per år om du kommer att använda syntetisk polermaskin. När vaxning och polering använder skum eller tyg som medföljer produkten. Kom ihåg att använda cirkelrörelse, med fokus på ett område först innan du fortsätter till en annan. Vänta tills vaxet torka upp lite, och sedan använda en ren trasa för att polera det behandlade området. Du kan använda upp till 2-3 lager för maximalt skydd.

Se till att du följer instruktionerna kontur med vad produkten du kommer att använda. Dessutom kan du kontrollera din bil manual för rekommenderad rengörings-och vaxning från tillverkaren. Inte bara var du kan klämma in lite träning för dig själv, du var också kunna se till att din bil är i toppform.