E2a

Hur får ett fjärrlån i San Francisco

Det finns ingen ersättning för kärlek böcker även i den digitala tidsåldern där du kan läsa e-böcker på Internet eller din mobiltelefon. För de flesta människor, kan en LCD-skärm aldrig ersätta lukten och touch av papper.

Om du är från San Francisco och du vill öka antalet och typer av böcker som du kan låna, så du behöver för att bli en San Francisco-bibliotek korthållare. Om du letar efter en bok och det är inte i systemet av biblioteket nära ditt område, så ditt lokala bibliotek kommer att beställa boken från sina andra grenar. Det finns olika deltagande universitet och bibliotek college och offentliga systemen bibliotek så att dina chanser att hitta den bok du älskar är höga. Nedan finns åtgärder och guider som hjälper dig att få ett fjärrlån i San Francisco.

Hur får ett fjärrlån i san francisco. Hitta och beställa boken som du letar efter.
Hur får ett fjärrlån i san francisco. Hitta och beställa boken som du letar efter.

  • Hitta och beställa boken som du letar efter. Besök webbplatsen för San Francisco Public Library. Du hittar en orange ruta i övre delen av webbplatsen. Skriv in namnet på boken eller namnet på författaren som du letar efter i den rutan. Klicka på "Sök i katalogen"-knappen. Du kommer inte att behöva fjärrlån systemet om boken du söker finns i listan. Men om inte, klicka på sök "länken knappen".
  • Kontrollera listan som kommer att ges till dig av systemet. Klicka på titeln på boken eller namnet på författaren du söker. Webbplatsen kommer att berätta hur många böcker kopior som de har.
  • Klicka på "begär denna post"-knappen. När du har klickat, välj "San Francisco Public". Klicka på den kommer att indikera att du är ansluten till San Francisco Public Library. Klicka på "skicka ovanstående information"-knappen.
  • Skriv ditt namn och din streckkod. När du klickat på Skicka information knappen kommer du att guidas till nästa skärm där du behöver ge några upplysningar. Streckkoden kan hittas på den bakre delen av lånekort. Din PIN-kod är det lika PIN-kod som du kommer att använda för att logga in på bibliotekets webbplats huvudsida. Klicka på en gren där du behöver plocka upp boken. Klicka på "Skicka" när du är slut.
  • Att förnya och returnera lånade bok. När du hämtar upp din bok, gå till bibliotekarie vid lånedisken och be om din begärda bok. Om det är första gången du låna en bok via fjärrlån, då bibliotekarien förklarar några bibliotekets regler till dig. Ta inte bort papper bandet i boken som du lånar. Om du vill förnya din lånade bok på nätet, ring Fjärrlån personal: (415) 557-4406 begin_of_the_skype_highlighting           (415) 557-4406       end_of_the_skype_highlighting. Boken kan inte förlängas om det redan försenad. Du kan förnya en lånad bok en gång och du kan göra det en gång varannan vecka. En stor fördel i att ha ett fjärrlån är att du kan returnera din lånade boken till alla San Francisco-bibliotek gren. Du behöver bara se till att du kommer att lämna boken direkt till en San Francisco bibliotekspersonalen.


Håll din lånade boken säker eftersom du kommer att debiteras. Det finns också en förseningsavgift på lånade böcker.