E2a

Hur får en offert bilförsäkring

Att få en offert bilförsäkring blir lättare. Många försäkringsbolag erbjuder nu citat på nätet för bilförsäkring.

Innan få en offert

Innan få en offert, bör du förbereda dig med lite information som sannolikt kommer att behövas för att slutföra citat processen. Samla in följande information.

 1. Dina vitala. Var beredd att ge ditt namn, födelsedatum, personnummer, adress, telefonnummer, körkort nummer och arbetsplats.

 • Vitals andra som kommer att köra bilen. Om du har andra medlemmar i ditt hushåll som kommer att köra det försäkrade fordonet, måste du ge en körkort och födelsedatum för de individer också.
 • Viktig information om det fordon som du vill försäkra. Planerar att ha året, märke och modell av bilen samt registreringsskylt, årlig körsträcka och VIN (Vehicle Identification Number) till hands.
 • Information om vad omfattningar du vill ha. Om du har en äldre bil, kanske du vill bara bära ansvar täckning som krävs av ditt tillstånd. Beroende på bilen du äger, kan du också försäkra din bil med omfattande, kollision och uthyrning ersättning omfattningar. Också överväga de begränsningar och självrisker som du vill ha på din politik före ansökan.
 • Hur får en offert bilförsäkring. Information om vad omfattningar du vill ha.
  Hur får en offert bilförsäkring. Information om vad omfattningar du vill ha.


  Nu när du har förberett dig med den information du behöver för att få offert, måste du gå till Internet för att fylla i din ansökan.

  1. Först, gå till webbplatsen du vill få ett citat från. Du kan välja att gå direkt till en enda försäkringsbolag hemsida eller så kan du välja att använda en sökmotor för att hitta en plats som kommer att citera dig priser mellan flera olika försäkringsbolag. Några populära webbplatser är Esurance och Insweb .

  När du har identifierat den webbplats du vill använda

 • När du har identifierat den webbplats du vill använda, hitta länken för "Få en offert." Klicka på länken och du kommer bli tillfrågad om någon programinformation.
 • Fyll i ansökan online med den information du beredd ovan. När du är klar med programmet, klicka på knappen Skicka och vänta på ett svar. Vissa bolag kommer att svara omedelbart, andra via e-post eller telefon kort därefter.
 • När du har fått dina citat

  När du har fått dina citat, granska dem, var noga med att jämföra omfattningar erbjuds samt citerade premie. Om en bärare citat verkar vara betydligt bättre än en annan, se till att du erbjuds samma omfattningar för priset. Färre omfattningar och lägre gränser kommer att dramatiskt minska din årliga premier. Se till att du har hittat en offert som passar dina behov, och sedan kontakta försäkringsbolaget för att låta dem veta att du vill registrera dig för en policy.