E2a

Hur får effektiv service på ett motorfordon verkstad

Det är ett faktum av liv

Det är en del av livet - varje bilägare där ute kommer så småningom att få sin bil reparerad. Oavsett hur mycket du bebisen ditt fordon, delar slits ut, få saker jiggled på sin plats, och olyckor händer. När du ta med den till en bil verkstad, hur kan du se till att din bil får bästa möjliga service?

Känn din mekaniker

Känn din mekaniker. Första steget är att ta bilen till någon som vet vad han gör. Du vill verkligen inte en wannabe clowning runt under huven. Fråga vänner, familj och medarbetare, särskilt de som äger samma märke eller dela samma tillverkare av din bil, om feedback på sina mekaniker. Du kan också bläddra igenom internet för webbplatser mekaniker recension som www.mechanic-review.com eller www.mechanicratingz.com för information om de bästa mekaniker i ditt område. En enkel Google-sökning kommer att öppna dig upp till de många webbplatser där ute.

En enda rekommendation räcker inte, du kommer att vilja andra åsikter för att stödja dessa påståenden för att vara säker på att mekanikern är pålitlig. När du har fått ett försprång på en bra mekaniker, lönar det sig alltid att kontakta den mekaniker personligen. Om du kan, gör en kort intervju - på det sättet kan du få en känsla för hans personlighet och arbetsmoral. Du får också lära känna sina priser, och har en chans att förhandla.

Få rutinmässiga hälsokontroller

Hur får effektiv service på ett motorfordon verkstad. Känn din mekaniker.
Hur får effektiv service på ett motorfordon verkstad. Känn din mekaniker.

Få rutinkontroller. Det är en bra idé att ha regelbundet-schemalagt underhåll för din bil. Oljebyten, tune-ups och andra förfaranden rutinmässiga kommer att minska risken för större problem. När få dessa gjort, alltid be om ett fast kostnadsförslag och se till att din mekaniker fastnar på den. Dessa grundläggande tjänster bör vara mer eller mindre samma sak med andra ställen, så om din mekaniker inte kan komma med en uppskattning, kan du kolla med en annan.

Du kan få rekommendationer för ytterligare tjänster i din kalkyl. Var försiktig med dessa "vänliga" gester, som vissa bedragare använder detta som ett sätt att mjölka dig av dina pengar. Ta din bil till en second opinion, och du kanske bara kunna spara några dollar.

Bra mekaniker kommer också att kunna schemalägga din bil för dessa tjänster. De kommer att ge den tid som du kan ta med din bil för reparation och när du kommer att kunna få tillbaka det.

Felsöka

Felsökning. När du stöter på verkliga problem med din bil, det är en underlig rysning eller en högljudd skrika som aldrig var där innan, undvik diagnostisera det själv. Många mekaniker kommer att ta ditt ord för det och kommer inte att diagnostisera problemet själva. Du kan få betala 75€ för en reparation som inte ens fixa att skrika. Be mekanikern att identifiera vad problemet är, och alltid få ett andra utlåtande.

Det är ett faktum av liv. Få rutinkontroller.
Det är ett faktum av liv. Få rutinkontroller.

Aldrig rädd för att avslöja eventuella missöden som du hade som kunde ha lett till problem. All information som du kan dela hjälper mekanikern göra en korrekt diagnos. Om du rusar över ett potthål-täckt väg för sparkar, berätta för honom - det kan bara leda honom till källan för din bil problem.