E2a

Hur får din motorcykel tillstånd

Att få en motorcykel tillstånd eller godkännande beror egentligen på tillståndet du bor i. Lagarna skiljer sig i varje stat så bör du friska upp de regler, förordningar och processer på din lokala DMV. Här är några tips på hur du får din motorcykel tillstånd i dessa stater:

  • Alabama. Alla över 14 års ålder är berättigade. Det finns en skriftlig tentamen. Du måste också lämna in en certifierad USA födelseattest, ditt Social Security-kort, ett giltigt ID, bevis på att du har examen eller är inskrivna i skolan och 25€ för testning och licensavgifter.
  • Kalifornien. I Kalifornien måste du ha körkort, ta en vision test och två skriftliga tentamina (en för motorcykel lagar och en annan för trafikreglerna) och skicka rätt blanketter för att få ditt tillstånd. Efter det, för att få din motorcykel licens, måste du fylla i motorcykeln kursen föraren utbildning och avlägga DMV praktiska prov.
  • Connecticut. För att få din körkortstillstånd måste du vara bosatt i Connecticut, 16 år och ha ett giltigt icke-kommersiell körkort. Ta 45€ för att täcka alla avgifter och ifyllda ansökningsblankett och du måste passera den vision och skriftliga tentamina. För att få licensen, behöver du ge ditt körkort, körkortstillstånd och försäkring och bildar registrering innan du kan ta vägen testet.
  • Florida. Måste vara minst 16 år med en klass E körkort och måste ha avslutat grundläggande Rider Course. Det finns en avgift på 10€. Det finns skriftliga och praktiska prov.
  • Maine. I Maine, att ansöka om en motorcykel tillstånd eller licens måste du ha ett giltigt körkort. Personer mellan 16 och 18 år måste fylla i en förares utbildning kurs för att få sin licens. Alla måste också fylla i Maine Motorcykel kursen säkerhetsutbildning. Fyll i ansökningsblanketten och skicka tentamen för att erhålla tillstånd. För att få licensen, måste du fylla i ett körprov.
  • Minnesota. Om du vill köra en motorcykel i Minnesota, behöver du ett körkort först. För att få tillstånd eller "Record of Tentamen," du måste passera tentamen och betala 20€. För din licens kostar som 10€ måste du utföra de färdigheter testet.
  • North Carolina. Alla med körkort i North Carolina är berättigad till en motorcykel godkännande även personer i åldern 16 och 18 år gamla behöver föräldrarnas samtycke. Slutför skriftliga motorcykel test och du kan få ditt tillstånd. Du kan bestämma om du vill vänta innan du tar förarprovet för att få din licens eller omedelbart ta det efter det skriftliga provet.
  • Ohio. Om du vill få din motorcykel tillstånd i Ohio, måste du först minst 15 och ½ år gammal (men de yngre än 18 år måste ta med en förälder eller vårdnadshavare med dem). Ta det skriftliga provet grundar sig på motorcykeln Operator Manual och Digest of Ohio Motor lagar. Du måste också fylla i visionen testet. Efter att ha passerat båda testerna och slutföra all dokumentation, kan du ha ditt tillstånd, som gäller i 1 år. För att få din licens måste du klara körprovet. De som är under 18 år som vill få sin licens måste fylla i Motorcykel Ohio Basic Rider Course.

Hur får din motorcykel tillstånd. Alabama.
Hur får din motorcykel tillstånd. Alabama.

Om du tillstånd är inte på listan, eller om du vill ha mer information om de lagar i USA ovan huvud på över till Den inofficiella DMV Guides motorcykel sektion och leta efter information om ditt tillstånd där eller söka efter din statens hemsida för att läsa mer om säkra en motorcykel tillstånd eller godkännande.