E2a

Hur får bättre gas körsträcka och spara pengar

Äga och underhålla en bil kostar pengar

Äga och underhålla en bil kostar pengar. Om du vill spara några allvarliga dollar, måste du vara mer bränsleeffektiva. Tusentals dollar går till spillo varje år av människor som inte försöker maximera sätt att spara gas.

Här är hur man får bättre gas körsträcka och spara pengar.

Hur får bättre gas körsträcka och spara pengar. Skaffa en bränslesnålare fordon.
Hur får bättre gas körsträcka och spara pengar. Skaffa en bränslesnålare fordon.

  • Skaffa en bränslesnålare fordon. Om du vill få bra gas körsträcka, bli av med din gas MATVRAK. Sportbilar, lastbilar pickup, SUV monster och mini skåpbilar får inte samma gas körsträcka som en kompakt bil gör. Om du inte är en F1 racer, behöver du inte verkligen behöver all prestanda förbättra funktioner på din motor. Om du verkligen vill få bra gas körsträcka, byta till en hybridbil som Prius. Fler biltillverkare säljer fler hybridmodeller grund av den ökade efterfrågan. Din gaskonsumtion sparkar endast i när du går över 40 miles, så stadskörning eller tomgång i trafik kommer att använda upp energi från batteriet istället för bensin.
  • Bli av med skräp i din stam. Ju mer saker du har i din bil, desto mer drar du har. Behöver du verkligen köra runt med vagnen på ditt barn även när han inte är i bilen med dig? Gör dina golfklubbor måste vara i bakluckan på bilen hela tiden? Om du inte behöver det takräcke, bryr sig inte att köpa den. Om du inte bor i bilen, det finns ingen anledning att ha så mycket utrustning i bilen. Den ljusare din last, desto mer bränslesnåla du kommer att bli.
  • Se till att din bil har en vanlig ställa upp. Om din bil är korrekt och regelbundet underhållen, förbättrar du prestanda och bränsleeffektivitet ditt fordon. När du får en bil stämma upp, har fyra av fyra hjulinställning kontrolleras, liksom tändstiften på din bil. Vissa tror att om du byter ut luftfiltret med en ren en, kan du förbättra din gas körsträcka. Din mekaniker bör också kontrollera eventuella vakuum läckor och andra potentiella problem som kan orsaka att bränsleeffektivitet bilen ska äventyras.
  • Kontrollera luften i dina däck. Om du kör omkring med för lågt lufttryck ökar du din gasförbrukning. Om dina däck är för lågt med så lite som 10psi, kan du förlora upp till en mil per gallon gas. Se också till att du köper däck med lågt rullmotstånd (detta betyder mindre motstånd för dig) för att ytterligare förbättra din gas körsträcka. Kontrollera konsument och bil tidningar för att få rullmotståndet betyg av bildäck.
  • Gå lätt på gaspedalen. Den mest dramatiska sättet du kan få bättre gas körsträcka när du använder ditt fordon är att hålla din vägmätaren på under 55 miles per timme. För tio miles din gå över 55 miles, minskar du din bränsleeffektiviteten med så mycket som fem miles per gallon.
  • Undvik plötsliga stopp och accelerationer. Kör smidigt och du kommer att märka att din bil kommer att använda gas mer effektivt. Kör som du inte kan avgöra om du kommer att trampa på gasen eller bromsen kommer att utlösa förödelse på din bil bränsleeffektivitet.


Slutligen kan du skicka upp högoktanigt bränsle om du kör en högpresterande fordon. Dessutom, när du går ut, se till att konsolidera dina ärenden så att du inte är ute hela tiden. Genom att vara medveten om hur du använder din bil, kommer du att kunna spara hundratals dollar.