E2a

Hur få fart kreativt skrivande

Bland de många ämnen ofta diskuteras Genom att skriva grupper är ämnet för skrivkramp. Hur kan en författare som känner fastnat i skrivprocessen jumpstart sin kreativt skrivande motor och komma tillbaka till arbetet? Vad är några sätt, till exempel för att generera idéer? Hur får man tidigare passager i ditt arbete som du fastnat? Hur kan du inspirera dig att driva när man inte vet vad som händer nu? Tja, om jag visste några slutgiltiga svar på alla dessa frågor, skulle jag ha mycket mer kreativt skrivande för att visa för mig själv. Men jag kommer att vidarebefordra några tips andra har delat med mig om hur man fart den kreativa skrivprocessen. Jag kommer att bryta dem i två kategorier: Hur man hittar idéer och hur att komma förbi en grov patch.

Rivstarta idén generatorn

 1. Se dig omkring. Många författare jag känner är aldrig med förlust för idéer. I själva verket klagar ibland över att ha för många idéer kräver deras uppmärksamhet samtidigt. Men om du har problem att hitta idéer att skriva om, är mitt bästa råd att titta dig omkring. Vad tycker du intressant, vacker, ful, skrämmande? Kan dessa saker förvandlas till berättelser, dikter, drama eller litterära facklitteratur? Hur är ditt dagliga liv? Finns det händelser som verkar vardagliga, men som vid närmare inspektion, bär betydelse? Hur är det med människor som du ser? Kan du tänka dig vem den mannen möter, vad den kvinnan har i sin resväska, hur länge det paret kommer hålla ihop? Vardagen ger alla typer av potentiella inspiration. Ibland behöver du bara fokusera på något och sitta ner och göra en brainstorming - skriva om hur det ser ut, hur det känns, vad det påminner dig om - och se vart det leder dig. Det kan vara ditt nästa projekt, eller det kan helt enkelt få dig i rätt sinnesstämning för att skriva.

 • Fokus. Som jag sa, jag vet en hel del författare som har massor av idéer som konkurrerar om deras uppmärksamhet. Ibland med alltför många idéer är som att ha några idéer alls. Var ska man börja? Hur fokuserar du? Och av alla dessa "idéer" - är någon av dem lämpliga för en verklig del av skrivande?

  En sak att göra om du hittar dig själv utan en verklig, stor idé eftersom du översvämmas av små idéer, är att tvinga dig själv att fokusera. Välj en idé, en sak som intresserar dig, och tvinga dig själv att brainstorma om det, och bara det, en hel dag, eller ännu längre. Detta kommer att ge dig en chans att se om den idén har ben att stå på och var bara kanske en flyktig tanke som inte riktigt översätta till något ytterligare. Till exempel, säga att du drabbats av idén "clowner går till en klass återförening." Du kan tillbringa en dag eller en vecka rita ut det som en kort berättelse bara för att det egentligen inte leder någonstans. Eller kanske du upptäcker att det har massor av potential och att din brainstorming är nästan full utkast till din berättelse. Fokus, hålla de andra sidan idéer i schack, och se vad som händer.

 • Imitera dina favoriter. Från musiker försöker spela tillsammans med John Coltrane solon till målare med impressionism att vara mer som Monet, är konstnärer imiterar favoritartister en hävdvunnen sätt att lära och inspireras. Jag menar inte plagiera, förstås, jag menar hitta skrift som inspirerar dig - oavsett om innehållet, i stil, i tema - och använda detta arbete för att skapa dina egna idéer. Gör en hemmagjord övning där du försöker skriva glest som Hemingway eller med mycket beskrivning som Toni Morrison. Eller prova några magiska realism. Detta arbete får aldrig vara mer än god praxis skriva, men ofta kan slita av eller riffing på en favorit inspirera din nästa stora idé.
 • Rivstarta till nästa sida

  1. Kom ihåg din punkt. Ibland skriver ett komplett utkast kan ta så mycket tid att vi får en passage där vi helt glömt varför vi började skriva denna sak ändå. En teknik för att komma förbi en plats som har du fastnat i ett arbete är att gå tillbaka till din viktigaste punkten - vad du ville göra, för att säga, att utforska, att beskriva. Varför arbetar du med detta stycke? Kom ihåg att, och det kan åter inspirera dig och ge tillräckligt momentum för att ta dig igenom allt har du stannat.
  2. Kom ihåg din karaktärs punkt. Om du skriver en pjäs, roman, novell eller någon annan form av arbete med en karaktär, kan du ha fastnat för att du har glömt vad din karaktär gör. Det är lätt att bli distraherad av sidan tomter, beskrivning eller andra element historia att den grad att de mosse ner dig. Komma unbogged kan ibland helt enkelt kräva att säga till dig själv, "Detta är vad min karaktär är tänkt att driva" och sedan få henne tillbaka i den strävan i stället för att hänga runt kaféet chatta.
  3. Döda några ungar. Ibland kan skriva fastna eftersom du insisterar på passande att älskade passage till ett arbete där det inte riktigt hör hemma. Om du är mycket fast i ditt skrivande, ta ett steg tillbaka och se om det är för att du är gift med något som gör din tomt gå snett, som är oförenliga med din stil eller tema eller att helt enkelt inte fungerar, -lika mycket som du älskar det. Ett sätt att få fart din kreativitet är att tvinga dig själv att vara kreativ genom att komma med något annat än dina dyrt hålls idéer. Kom ihåg det gamla ordspråket om att döda dina "darlings" - om du kan skriva något du gillar en gång, kommer du att kunna göra det igen.
  4. Få lite distans. Annat sätt att få fart kreativitet när du har fastnat är att ge dig själv en bit så att du kan se skogen för alla träd igen, eller ens så att du kan arbeta något genom undermedvetet. När vi spenderar mycket tid på en scen, en passage, en strof, kan vi börja att förlora den viktiga helheten perspektiv som vi behöver för att få igenom till andra sidan. Ibland kliva bort från arbetet kortfattat är ett bra botemedel mot att blockeras.

  Hur få fart kreativt skrivande. Rivstarta idén generatorn.
  Hur få fart kreativt skrivande. Rivstarta idén generatorn.

  Kreativt skrivande är hård när kreativiteten del inte förestående. En del av att vara en författare är att lära sig komma förbi blocken och tillbaka till givande arbete som avslutat en kreativ produkt innebär. Det kan inte vara lätt, men när du äntligen få skriva "slutet", kommer du vara glad att du inte gav upp.