E2a

Hur du vill justera hjulen på anpassade bilar

Rikta hjulen i din egen bil är viktigt

Rikta hjulen i din egen bil är viktigt, eftersom det kommer att hjälpa till att hålla hjulen från att bära ut för snabbt och kommer att se till att din bil spår är raka. När du räta din bil spår, kommer du att kunna manövrera bilen mer effektivt. Här är hur.

Hur du vill justera hjulen på anpassade bilar. Rikta hjulen i din egen bil är viktigt.
Hur du vill justera hjulen på anpassade bilar. Rikta hjulen i din egen bil är viktigt.

  • Camber. Först av allt, se till att camber inställningar i bilen har tagits i negativ. De negativa inställningar tänkt att göra din bil mer stabil. Dessutom kommer de negativa camber inställningar hjälper faktiskt förbättra hanteringen för din bil.
  • Caster. Men medan din camber inställningar bör sättas kalibreras på något negativ inställning till att dina caster inställningar kvar i det positiva. De positiva caster inställningar se till att din bil har raka spår. En rak bana innebär att bilen kommer att kunna köra över en rak linje, om så behövs. Den positiva hjul inställning kan fås genom att se till att hjul linjen korsar däcket när på marken.
  • Tå i. Toe-in är en annan viktig mått som du behöver för att samtidigt anpassa dina hjul. För att använda toe-in, behöver du bara placera den på alla hjulen på din bil på samma gång. Detta gör att du kan räta ratten innan du prova att köra bilen.
  • Styrning pivot. Därefter måste du läsa mätning för styrning svänger. Avläsningen för mätning av styr svänga ska alltid börja från framsidan av den anpassade bil som du försöker att anpassa. Kontrollera att styraxeln också lutar i rätt vinkel. Detta kommer att förhindra att delar av hjulet och styrmekanismen från att bli osammanhängande när du svänger bilen.
  • Scrub radie. Också uppmärksamma skrubba radie, vilket är längden mellan SAI, däcken och marken. Du måste se till att skrubba radien är ganska konstant mellan alla sidor, så att du kommer att kunna köra bilen utan att dra även vid höga hastigheter. Se också till att SAI har samma mått som camber. Annars kommer du böja styrspindeln när du kör din bil. Från SAI, kan du räkna även vinkeln för bilen. Detta är vanligtvis summan av camber och SAI.
  • Ridning höjd. Ta ett måttband som är kalibrerad i inches, och börja mäta höjden av bilen från marken ända till rocker panelen. Kom dock ihåg att inte alla bilar har justerbara ridning höjder. Bilar som inte kommer utrustad med torsionsstången fjädern kan inte justeras. Om du har en fjäder torsionsstav, men måste du mäta ridning höjd om du har anpassat det tidigare.

Om SAI är feljusterad, måste du byta ut de delar som inte längre arbetar. Med dessa