E2a

Hur du tar ut en vindruta

Ta bort en vindruta och installera en ny är inte så svårt som det verkar. Om du känner dig äventyrlig kan du göra det här projektet på egen hand. Detta kommer att spara ett par dollar jämfört ha någon professionellt installera vindrutan för dig. Du måste notera dock att ditt arbete måste felfri eftersom vindrutan är ditt främsta försvar i en olycka.

Hur du tar ut en vindruta. Få rätt kit för din bil.
Hur du tar ut en vindruta. Få rätt kit för din bil.

  • Samla de material som du behöver. För detta projekt, måste du säkra några saker som en vindruta ersättare kit, en kall kniv, och några av dina grundläggande allmännyttiga verktyg som en skruvmejsel och en mattkniv.
  • Få rätt kit för din bil. Olika bilmodeller skulle kräva olika vindrutan kit. När du köper satsen, se till att du berättar utbudet auto glas eller bildelar leverans butik exakt märke och modell på din bil. På så sätt kommer de att ge dig rätt vindrutan kit. Tänk på att anvisningarna om hur du använder och installerar satsen kan variera beroende på vilken typ av bil du har.
  • Ta bort vindrutetorkarna. Det första du behöver göra för att ta bort den installerade vindrutan på din bil är att lossa vindrutetorkarna. Dessa är normalt skruvas ner på bilen. Skaffa en skiftnyckel och ta bort bultarna att lossa torkarna. Ställ torkarna och dess bultar undan på ett säkert ställe så att du inte kommer att bli förvirrad senare när du behöver installera då.
  • Bänd vindrutan av. Använd din nyfikna verktyg, brukskniv, att ta ut gummilisten kör runt vindrutan omkrets. Försiktigt men bestämt ryck det på sin plats och ställ den åt sidan. Se till att du inte river eller skadar gummi passande eftersom du kommer att behöva sätta tillbaka senare. Om du inte har en mattkniv, kan du ersätta den med en metall spatel.
  • Avlägsna förseglingen och kör den kalla kniven. Med gummi montering bort, kommer nästa steg innebär att ta bort tätningen runt vindrutan. Om du planerar att återanvända tätningen, se till att hålla den intakt när du tar bort den. Men du kanske vill överväga att helt enkelt gå med en ny packning när du har installerat den nya vindrutan.
  • För att ytterligare separera vindrutan från fordonet, måste du köra den kalla kniven mellan vindrutan och uretan tätningen så att du enkelt kan bända isär dem senare. Med tätningen ut, kan du nu ta vindrutan av. Detta är den del som du kommer sannolikt att behöva hjälp av någon annan att bära den andra änden av vindrutan på ett säkert sätt ur huven på bilen. Var noga med att inte repa färgen på din bil när du tar bort vindrutan. Se till att ni båda bär handskar när du gör detta.
  • Ta ut uretan tätningen. Det sista du behöver göra är att ta bort den gamla tätningen gjord av uretan plast som höll vindrutan på plats. Det är inte tillrådligt att återanvända detta eftersom det inte perfekt följer den nya vindrutan som du ska installera.


Där har ni det

Där har ni det, den något enkel process för att ta bort den installerade vindrutan på din bil. Självklart kommer nästa steg att installera den nya. Och det är en annan historia helt och hållet.