E2a

Hur du tar porträttbilder

Även om du tar bilder av en familj picknick, eller en födelsedag i en av dina vänner kan du ta fantastiska bilder om du är inomhus eller utomhus. Porträttfotografering kan vara ett mysterium för många, och många av oss som går har våra porträtt tas vid studior imponerad av den ljusa, vackra själv vi ser i de tryckta produkterna vi betalat för. Det finns ingen anledning att vara avskräcks av tanken på att ta ett porträtt. Du kan också fatta beslut om den här typen av fotografi, och utforma en bild som samlar en mycket positiv feedback. I denna korta artikel kommer vi att lära oss om kamerainställningar, belysning, inramning och sammansättning, och poserar ämnen.

Steg 1

Professionella fotografer använder standarden f8 bländaren att ta fotografier som du ser i modetidningar. Många studiofotografer också använda F8 som sin standard bländare. Anledningen är att denna öppning fångar tillräckligt detaljerat av personen och de kläder de bär så bilden är allt skarp. Men om du vill skapa konstnärliga bilder, kan du använda bredare öppningar som 5.6f. Några andra fotografer använder 2.8f särskilt för närbilder, att sudda allt annat men ögonen i deras fotografi. Bredare öppningar oskarp bakgrund och skapar en mjuk porträtt, med en viss typ av stämning. För porträtt familj, är det klokt att använda minst 4.5f så att allas ögon är vassa. Om koncernens ansikten är alla i samma plan, kommer deras ögon bli vass med denna minsta bländare. Eftersom du fattar beslut om bländaren mer än andra inställningar i kameran, måste du vara i Aperture läge. Detta representeras av den stora A i lägesratten eller lägesindikatorn på kamerafunktionen skärmen.

Steg 2

Hur du tar porträttbilder. Steg 1.
Hur du tar porträttbilder. Steg 1.

Om du är i Aperture 2.8f, behöver du bara lite ljus för att ta bilden, eftersom kameralinsen tillåter en mycket ljus genom den breda öppningen. Men om du vill ta skarpa bilder av en person och hans eller hennes kläder, då du behöver mer ljus för att möjliggöra en mindre bländare, antingen 5.6f eller 8f och uppåt. Fönster ljus kan vara en vacker ljus för porträttet. Placera motivet vinkelrätt mot fönsterkarmen, och du får side-belysning. Ljuset träffar ansiktet från ena sidan och gradvis blir mörkare och mörkare. Denna typ av belysning är dynamisk, så många mästare målare genom historien har använt denna typ av belysning i sina målningar. Du kan också öka ISO inomhus, så att sensorn på kameran för att spela in mer ljus.

Om du har ett stativ, kan du ställa in bländaren på ett brett värde i en snabb lins, såsom 85mm 1.4f objektiv från Nikon eller 50mm 1.2f av Canon, och låta kameran för att ta en lång exponering. Detta innebär att ställa in kameran för brand och spela ljus sakta, så mer detaljerat in. För att ställa in kameran för att avfyra långsamt, måste du titta på din slutartid. Slutartid nära 1/30 av en sekund kräver stabilitet är skarp, men om du kan hantera det, kommer porträttet vara vassa.

Ett annat sätt du kan lysa ditt motiv är att skjuta utanför. Om du fotograferar tidigt på morgonen, får du mjuk, vacker varmt ljus.

Steg 3

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

Framing ett porträtt kan vara en listig skicklighet. Ett porträtt placeras i mitten av ramen vanligtvis inte framkallar ett positivt svar från en betraktare, inte stämningen eller föremål av fotot är övertygande, såsom en gotisk tema eller en dynamiskt arrangerade gruppbilden av en pojke band.

Den vanliga Tredjedelsregeln gör för en dynamisk komposition. Om du delar din sökare i ett rutnät som är 3 x 3, skärningspunkterna mellan linjerna bildar "hotspots" eftersom ögat reagerar entusiastiskt till dessa positioner, och hjärnan uppfattar dem som attraktiva lägen. Så du kan placera ögat av en stram porträtt i en av dessa hotspots, eller placera huvudet på ämnet i ett större komposition i en när du skriver, så avfyra skottet. Försök alltid att komponera i kameran, så att du kan njuta av den höga upplösningen på bilderna kontra låg upplösning för en beskuren bild.

Steg 4

Placering av ämnet kan hjälpa "interestingness" av ditt fotografi. Detta innebär att kvaliteten på din bild som gör människor säger, "Wow." Poses vara kan besvärliga, t.ex. i modetidningar, skapa intressanta grafisk kvalitet i en bild. För familjeporträtt, utgör vardagen kan vara vackert, som att sitta inramad av vita väggar tvättstuga, sitter på brickan, eller inramade av remsor av tvätt. Eller ett barn i en korg eller hink, leende. Listan kan vara oändliga. Du kan ta övertygande bilder inne i ditt eget hus. I vissa fall, t.ex. i mode skott, bryr vissa fotografer inte om armar och ben är beskurna, endast att sammansättningen är dynamisk och balanserad. Men om du tar bilder av ditt syskon bröllop, försöka se till bruden och brudgummen och familjemedlemmar har alla sina bihang i ramen.


Porträttering fotografering är något du kan göra. Om du tar bilder av modeller eller nära och kära, kan du få kunskaper för komposition, ljus, poserar, och kamera kontroll, och göra vackra och övertygande porträtt. Om du följer några av de tips som diskuterats ovan, kan du förvandla porträtt från ögonblicksbilder till konst!