E2a

Hur du tar glamour shots

Skulle det inte vara bra om alla kunde se ut som en modell i alla sina bilder? Bra att det finns en sak som kallas glamour fotografering.

När man talar om glamour bilder

När man talar om glamour bilder är det ett område av fotografi som gör att alla ser så vacker som möjligt. Denna teknik används oftast i modefotografi. Men vet du att även om du inte är en professionell fotograf, kan du fortfarande ta bra glamour shots? Du satsar, kontrollera dessa riktlinjer och du kommer att bli imponerad av resultaten.

Förberedelsestadiet

Hur du tar glamour shots. Välj en specifik stämning.
Hur du tar glamour shots. Välj en specifik stämning.

Du måste veta att för dig att komma med glamour bilder, du behöver en bra teknik, precis som hur modellen fotografering görs vanligtvis. Så här är några riktlinjer för dig:

  1. Välj en specifik stämning. Om du redan har tänkt på stämningen i dina bilder, ber modellerna att skildra det humöret.
  2. Välj en bra bakgrund. Du måste notera att bakgrunden inte behöver vara störande. Ämnet måste sticka ut på bilderna. Dessutom är det viktigt att bakgrunden kontrasterar i färg med den hos de kläder av modellen.
  3. Se till att de modeller sminka sig. Detta gäller för både män och kvinnor. Make-up spelar en viktig roll i att komma med stora glamour bilder.

Bilden tar steget

När allt är klart, då måste du faktiskt ta bilderna. Det är på liknande sätt som den vanliga fotografering, men det finns vissa saker som måste beaktas, t.ex. följande:

När man talar om glamour bilder. Välj en bra bakgrund.
När man talar om glamour bilder. Välj en bra bakgrund.

  1. Kom ihåg att de flesta glamour bilder tas vertikalt. Betydelsen av de vertikala skott i glamour skott är faktiskt mer relaterade till teknik. Eftersom det är vanligt att folk är vana att se sina vanliga foton i en horisontell bild, kommer olika stil glamour shots göra det verkar mer tilltalande. Därför måste du behärska hur man vänder kameran vertikalt sätt.
  2. Se till att motivets ögon är i fokus.
  3. Vet hur din position i att ta skottet kommer att påverka stämningen i bilden. Till exempel, när du tar en bild underifrån, kommer motivet verkar vara mer dominant. Å andra sidan, när den är från ovan, kommer motivet verkar mer passiv.
  4. Ha bra belysning. Precis som i alla typer av fotografering, är bra belysning är ett måste. Och det behövs särskilt i glamour fotografering. I fall av professionella fotografer, de gör bruk av mjuka lådor och några don för att mjuka upp någon form av ljus. Om du inte har dem, kan du använda en bit vitt tyg eller papp som en diffusor.

Det kan förvåna dig att professionella kameror inte riktigt behövs i glamour fotografering. Faktiskt, så länge du vet hur man väljer en bra bakgrund, bra belysning, och make-up i ämnet, är det möjligt att du kan skapa fantastiska glamour shots. Notera, du behöver inte vara proffs för att göra detta.