E2a

Hur du tar en bra körkort bild

"Se här bilden bättre än min sista ..." Har du mumlade någonsin denna desperata bön när du närmar dig trött foto bakgrunden på DMV? Du placerar dig själv i uppdrag avstånd från mannen bakom kameran - en man som kanske även härleda någon tråkig nöje i att fånga den värsta möjliga bild av dig. Och varför skulle han inte? Han är förmodligen trött på att höra folk muttra desperata böner när de ser honom! Så hur kan du slå oddsen och få ett bra körkort bild?

Att ta en stor körkort bild:

Hur du tar en bra körkort bild. Torka ansiktet omedelbart förhand.
Hur du tar en bra körkort bild. Torka ansiktet omedelbart förhand.

  1. Styla. Du behöver inte ta ut din söndag bäst eller klänning som du kommer till den flottaste dansklubb i stan, men klädd i en tank-top eller grungy, smutsiga, eller mal-ridit kläder kommer inte imponera på någon . Du kanske bara får en chans på detta i flera år, om du inte betala extra, så du kan lika gärna välja en något bättre än vanligt outfit. Klä upp lite kommer också att påverka ditt humör och nivå av förtroende som du får din bild tagen.
  2. Torka ansiktet omedelbart förhand. Ett av de vanligaste klagomålen är att blixten på bild gör ditt ansikte glänsande nog att förblinda någon. Du kan undvika (eller åtminstone minska) att glans genom att torka ditt ansikte - även den minsta mängden av talg i ansiktet kan negativt påverka resultatet av ditt körkort bild.
  3. Kontaktlinser över glasögon. Några av oss (inklusive jag själv) kan inte uthärda tanken på att sätta något på ytan av våra ögonglober. Men andra njuta av möjligheten att bära antingen glasögon eller kontaktlinser. Om du har det alternativet, välja kontaktlinser för ditt körkort bild, glasögon tenderar att ge dig den "demon innehav" utseende tack vare reflektion av blixten.
  4. Du kanske kan återerövra den. Många DMVs tillåter dig att återerövra ditt körkort bild direkt efteråt om du är väldigt missnöjd med det första försöket. Men vissa avdelningar kräver att du betalar för den extra tillfälle, och ytterligare andra DMVs kommer inte att ge dig alternativet. Om din fotograf inte erbjuder en omtentamen, det skadar aldrig att be om en.
  5. Försök att gå under icke-högtrafik tid uppmärksam på de tider i veckan när din lokala DMV är mindre trångt,. Dessa pauser är den bästa tiden att besöka om man vill vara "bortskämd" lite mer av fotografen. Du kan ha en bättre chans att bli erbjudna ett uncustomary återerövra.
  6. Sänk dina förväntningar. Körkort bilder är notoriskt förfärlig. Gå inte till DMV förväntar sig att se bättre ut på film än du någonsin sett förut, oavsett överlägsenhet din bild jämfört med andra körkort bilder, kommer det fortfarande ser mer ut som en mugg-shot än en glamour skott .
  7. Bad är bra? Är du säker på att du vill ditt körkort bilden att se så bra? Många skulle hävda att de bästa bilderna är de mest avskyvärda och kära. De flesta av dina vänner och familj har utan tvekan fruktansvärt körkort bilder, med en usel bild kommer att säkerställa att du är en del av en bred majoritet av människor som kan skratta åt dem tillsammans. Ur en mer praktisk synvinkel, skulle dock en dålig körkort foto komma in smidigare när du dras över för fortkörning - ett patetiskt osmickrande bild är mer sannolikt att få dig ur knipan än en förbluffande bra. Det hjälper till att driva en patetisk bil, alltför (ta mitt ord för det).

Din körkort bilden är inte sannolikt att vara den bästa foto av ditt liv, men det behöver inte vara din värsta heller. Och om det är din värsta, då är du i gott sällskap!