E2a

Hur du tar bort kullederna på en bil

En bils kulleder är sfäriska lager

En bils kulleder är sfäriska lager, vilket svänger mellan bilens fjädring och hjul. De är viktiga för en säker drift av bilens fjädring och styrning. Om du behöver byta ut kullederna på din bil, då denna artikel kommer att hjälpa dig hur.

  • Vad du behöver ta bort en bils kulleder. Du behöver ersätta alla leden, 8 mm nyckel sexkanthuvud, 15/16 eller 22 mm kombination skiftnyckel, pickle gaffel eller kulled separator verktyg och hammare.
  • Diagnostisera problemet med din bil. För att spara tid och kraft, att ersätta bollen lederna i bilen kommer att lösa problemet. För att säkerställa, jack bilen fram till de främre däcken är från marken. Håll botten och övre delen av ett däck. Rock att däcken fram och tillbaka. Kulleden får inte ha extrema gap eller mellanrum. Det är dags att byta ut en kulled om det finns en lucka. Använd block för att säkra de bakre hjulen på din bil så att de inte kommer att rulla när du arbetar.
  • Arbetet inom hjulet strukturen. Arbetet på sidan av en dålig fog. Du kan arbeta runt rotorn och tjocklek utan att ta bort dem för en enklare montering. Om de måste tas bort, måste du blöda bilens bromsar när du byter delar.
  • Ta den största muttern från kulleden. Använd en kombination skiftnyckel för att utföra det här steget. Leta reda på muttern på strukturen botten. Sedan styr kulleden s hydda genom styrspindeln hålet. Sedan placera leden nya muttern. Dra den så att den inte kommer att få loss lätt. När du har tagit bort muttern, använd en ättikslag gaffel mellan bilens styrspindel och kontroll arm.
  • Använd ättikslag gaffeln att poppa ut kulleder. Se till att du redan har nya kulleder eftersom pickle gaffeln kommer att förstöra kulleden s gummistövel. Pickle gaffeln fungerar bra i poppar ut kulleder, till en omöjlig uppgift utföra utan verktyget. Var inte rädd för att hamra pickle gaffeln hårt. Det har byggts för att tåla trycket. Det kommer inte att fungera om du inte kommer att drabba det svårt.
  • Ta bort insexskruvar. Fogen kommer fram efter några hammering whacks. Rengör insexskruvar så att du kan ta bort dem lätt. Använd en gasolbrännare och värm Allen bultar om de har ackumulerat korrosion. Lyft styrarmen skjut kullederna ut när insexskruvar tas bort.
  • Installera de nya kulleder på din bil. Installera nya kulleder är lättare än att ta bort dem. Styra nya kulleden genom hålet som skapas av din styrspindeln. Dra ner med muttern av den nya kulleden.
  • Anpassningen av din bil får inte påverkas av bollen ledplastik när du har åstadkommit stegen. Byt däck på din bil. Glöm inte att kolla bilens handbok om bulten vridmoment. De flesta experter kommer att rekommendera dig att använda 44 ft-lbs för de övre skruvarna, medan 80 ft-lbs för andra bultar. Testa din bil när du har Momentdra bultarna ordentligt.


Hur du tar bort kullederna på en bil. Diagnostisera problemet med din bil.
Hur du tar bort kullederna på en bil. Diagnostisera problemet med din bil.

Sök i handboken för din bil på nätet om du har tappar bort din bils handbok eller om du inte har en för att du har köpt en begagnad.