E2a

Hur du tar bort en katalysator från en chevy lastbil

Vad exakt är en katalysator? Tja

Vad exakt är en katalysator? Tja, det är en förbrukningsvara produkt. Det är en viktig del av din Chevy lastbilens avgasreningssystem. Eftersom det är förbrukningsvara, förväntar sig att gå sönder eller slits ut efter en tid. När det händer, bör du vara redo att få en ersättare. Du bör hitta en ny enhet.

Hur du tar bort en katalysator från en chevy lastbil. Var medveten om gällande bestämmelser i ditt tillstånd.
Hur du tar bort en katalysator från en chevy lastbil. Var medveten om gällande bestämmelser i ditt tillstånd.

Här är några tips som du behöver tänka på när du byter katalysatorn från Chevy truck:

  • Var medveten om gällande bestämmelser i ditt tillstånd. Inse att i de flesta stater, säljer används utsläpp utrustning betraktas som olagliga. Och efter att du har fått din nya enhet, kan ersätta den utgör en del utmaningar. För en, måste du svetsa den direkt i din Chevy lastbilens avgassystem.
  • Förstå hur en katalysator fungerar. Din Chevy truck har två katalysatorer. Båda är ansluten till din Chevy lastbilens avgassystem. De är primärt ansvarig för att minska föroreningar och att kontrollera utsläppen. Med andra ord, de hjälper din Chevy truck uppfylla de särskilda föreskrifter från federala och statliga myndigheter. Om en eller båda av dem inte fungerar som de ska, måste du ta bort dem. Du bör kolla upp dem för eventuella blockeringar. Om de redan är utslitna, bör du byta dem så snart som möjligt.
  • Beakta säkerhetsföreskrifterna. Höj din Chevy truck. Stöd och fäst den med en uppsättning av domkraften. Dubbelkolla om allt är fast innan börjar krypa under din Chevy truck. Detta är en viktig påminnelse. Inte ignorera det. Justera pallbockar om du behöver ha tillräckligt med utrymme under din Chevy truck. Utrymmet gör att du kan fritt använda eller driva en tigersåg. Sedan nå ut till batteriet. Lossa minuskabeln. Naturligtvis, glöm inte att bära skydd växlar för dina ögon och öron.
  • Följ de standardförfaranden. Hitta elektriska kontakterna först. Lossa dem från Chevy truckens syresensorer. När lambdasonderna exponeras, studera dem. En katalysator har två av dem. Den första är framför (före omvandlaren sensorn) och den andra, i slutet (efter-omvandlare givare).
  • Ta din spärrnyckel. Den lilla typen kan hjälpa dig att nå ut och koppla loss flänsbultarna. De är ansvariga för att fästa den katalytiska omvandlaren direkt till avgasröret. När flänsskruvarna är ute, separera avgasröret från katalysatorn. Stöd avgasröret som du drar ut den. Sedan kolla skruvarna som håller katalysatorn är samlingsledningen och avgasgrenröret. Ta bort dem. Om nötter och dubbar är redan rostig, tillämpa vissa penetrerande olja för att underlätta processen. Efter det fortsätter genom att ta ut katalysatorn. Dra ut motsvarande röraggregatet också. Upprepa stegen anges här för att ta bort den kvarvarande katalysatorn.


Inspektera katalysatorer

Inspektera katalysatorer. Om de har en hel del kolavlagringar rätt på deras monteringsflänsar, rengör dem med antingen penetrerande olja eller broms renare. Kasta de gamla packningarna och ersätta dem med nya när du måste installera om katalysatorer. Om du ska installera nya enheter, samordna med Chevy Service Division. Kontrollera om omvandlaren passerar de regler som fastställts av den federala avgasrening.