E2a

Hur du tar bort en Ford F - 150 instrumentpanel

Borttagning av instrumentpanelen på en Ford F-150 bör göras av någon som har expertkunskaper och kunskaper. Detta kan vara lite komplicerat, särskilt eftersom det kräver avskiljandet av lednings-och flera delar. Om detta är första gången du tar bort instrumentpanelen i din Ford, be en expert att hjälpa dig. I vilket fall, här är en allmän riktlinje som kan vara till hjälp.

Hur du tar bort en ford F - 150 instrumentpanel. Förbered dina verktyg.
Hur du tar bort en ford F - 150 instrumentpanel. Förbered dina verktyg.

  • Förbered dina verktyg. För denna uppgift måste du ha stjärnskruvmejsel, skiftnyckel och spårskruvmejsel. Se till att förbereda dem i förväg. De måste vara i gott skick för att undvika ådra skador i bilen och i instrumentpanelen själv.
  • Koppla bort batteriet. När du behöver ta bort något från din bil, alltid göra det en punkt att först koppla loss batteriets minuskabel. Detta kommer att förhindra kortslutning och därmed hålla dig och ditt fordon säker. Glöm inte att sätta parkeringsbromsen.
  • Ta bort paneler. Du måste börja med att ta bort A-stolparna. Helt enkelt skruva skydden och fästen. Fortsätt sedan genom att fordonets mittkonsolen. Med en platt skruvmejsel, lyft av kåpa och LOSSA konsolen.
  • Lossa locket rattstången. Först kopplar ratten. Sedan lossa klämmorna i rattstången lock. Detta gör att du kan lyfta rattstången täcka av.
  • Ta kombiinstrumentet avstängd. Du kommer att använda spårskruvmejsel för detta. Börja med att skruva loss kombiinstrumentet. Bänd och dra försiktigt ut den från instrumentbrädan tills den släpps. Lossa därefter de elektriska ledningarna. Kombiinstrumentet kan nu tas bort helt.
  • Ta bort andra tillbehör. Använda spårskruvmejsel, stjärnskruvmejsel och skiftnyckel, lossa alla andra tillbehör instrumentpanelen, och se till att skruva loss skruvarna och fästen och lyfta upp kanterna. Bara vara försiktig när du gör detta för att förhindra skador.
  • Koppla ledningarna. Instrumentpanelen kommer med kabelhärvorna. Ta bort dem alla, så att du enkelt bända instrumentpanelen avstängd. Se till att de fästen och fästen alla tas bort.
  • Ställ åt sidan instrumentpanelen. Efter att framgångsrikt ta bort instrumentpanelen, se till att få det till en säker plats. Oavsett om du behöver byta instrumentpanelen eller installera den senare efter fastställande av delar som ligger bakom det, är det viktigt att förvara den på rätt sätt.
  • Kontrollera din instruktionsbok. För specifik instrumentpanel bort, gör det till en vana att läsa din instruktionsbok. Detta är särskilt nödvändigt om du inte har provat loss en instrumentpanel tidigare.


Se till att ha en assistent som kan hjälpa dig att lyfta instrumentpanelen avstängd. Även om du kan vanligtvis hantera det på egen hand, kommer det vara bättre att ha ett andra par händer. Men om du vet att du tar bort en instrumentpanel är bortom din förmåga, tänka sig att betala en automatisk tekniker att göra detta. Försök aldrig om du inte är helt säker på att du kan utföra proceduren framgångsrikt. Kom ihåg: det är inte tid att testa din bil kunskaper.