E2a

Hur du tar bort en baksida spegel på en Lexus LS400

Om din baksida spegel i en Lexus LS400 råkar skadas och behöver bytas ut, bör du överväga att ta bort och ersätta spegeln själv. Även om detta förfarande kommer att vara lite svårt om du aldrig har provat det förut, kommer det att spara mycket pengar på lång sikt. Eftersom en baksida spegel på en Lexus LS400 är väldigt dyrt, kan du spara upp så mycket som möjligt, även installationskostnader.

Hur du tar bort en baksida spegel på en lexus ls400. Ta bort dörrpanelen.
Hur du tar bort en baksida spegel på en lexus ls400. Ta bort dörrpanelen.

  • Förbered dörren. För att starta, måste du förbereda själva dörren. Gör detta genom att öppna dörren och sedan rulla ner rutan. När du har rullat ner spegeln, slå av tändningen för din bil så att det inte blir någon elektricitet som löper genom bilen när du demonterar bildörren.
  • Skruva loss luckan. Därefter måste du ta en Philips skruvmejsel och använda den för att ta bort de inre dörren skruvarna. De inre dörr skruvar ligger precis bakom dörrhandtaget. När du har tagit bort dörrhandtaget, måste du ta bort armstödet locket. Detta är den del av bilen där du kommer oftast händerna när du öppnar eller när du stänger dörren till din bil. För att göra detta, är allt du behöver för att bända ut armstödet locket. Det brukar inte har en skruv till det, eftersom det är tänkt att helt enkelt snäpper på plats. Det innebär att du inte behöver skruva något.
  • Ta bort dörrpanelen. Därefter måste du ta bort luckan. Du kan göra detta med händerna. Utgå från armstödet locket. Placera fingrarna i spalten mellan locket och ramen av dörren. Börja bända ut dörrpanelen mycket noga, men utan att använda alltför lite kraft. Kom ihåg att gallret som håller dörren panel på plats mycket snäva, och du måste använda en hel del press. Samtidigt måste du se till att du bara utöva påtryckningar på kanterna som du håller på. När du använder trycket på mitten av panelen kan den gå sönder.
  • Ta bort spegeln tråd. När du har tagit bort dörrpanelen, bör du kunna se några isoleringen innanför dörren. Ta bort dessa tills du ser i spegeln tråd ledningarna är anslutna till fönsterhissarna och låsen. Använd fingrarna för att avgöra var trådarna leder och på den andra sidan av kabeln koppla bort den från uttagen som är anslutna till kabelnätet kontakten.
  • Ta bort muttrarna. När du har tagit bort kabelstammen, måste du använda en skiftnyckel för att ta bort de tre små muttrarna som håller spegeln på plats. När du har tagit bort nötter, bör du kunna ta bort spegeln från utsidan av bilen. Det kommer vanligtvis släppa till botten av bilen dörramen. Helt enkelt hämta spegeln rand ersätta den.


Efter byte av spegel, bara upprepa samma förfarande i omvänd så att du kommer att kunna säkra spegeln och ersätta kablar och paneler som du har tagit bort för att komma åt spegeln.