E2a

Hur du tar bort den differentiella skyddet för målning

Massor av bilägare vill anpassa eller reparera sina egna bilar själva

Massor av bilägare vill anpassa eller reparera sina egna bilar själva. Om du är en av dessa människor, en av de oumbärliga knep som du behöver veta är hur man tar bort skillnaden locket i bilen för målning. Här är hur.

Hur du tar bort den differentiella skyddet för målning. Kontrollera din bilmodell.
Hur du tar bort den differentiella skyddet för målning. Kontrollera din bilmodell.

Ta bort locket. Börja med att ta bort skillnaden täcka sig. Skillnaden är oftast finns nära axlarna i din bil. Du måste hitta de klipp som finns kring skillnaderna, eller på baksidan av skillnaderna i närheten axlarna. Dessa klämmor används för att fästa den differentiella locket axlarna. Tills du tar bort locken, kommer du inte att kunna ta bort axeln som gör att du kan helt ta bort de differentiella luckor. Vissa bilar har klipp som kan pried öppen med dina fingrar eller händer. Annars bara använda en liten skruvmejsel för att bända klippet öppen. Du kan också lägga till lite maskinolja för att göra klippet enklare att använda.

Ta bort axeln. När locket har tagits bort

Ta bort axeln. När locket har tagits bort, kommer du att se axeln. Axeln är vanligtvis ansluten till resten av bilen genom tillbaka klipp break avsnitt, som måste avlägsnas innan du kan faktiskt ta bort resten av axeln. Leta reda på skruvar och bultar som fäster axeln till bilen och ryggen sönder och använda en skiftnyckel för att tillämpa precis tillräckligt tryck för att avlägsna bultarna och gratis axeln. I vissa bilar, skruvar används på axeln, i stället för bultar.

Bänd. När du har tagit bort skruvarna kommer axeln inte lätt lossna eftersom det fortfarande skyddas av en tätning. Tätningen är viktig eftersom fågelbad eller oljetanken är placerad i axeln. Du måste öppna tätningen genom järnstänger för att bända öppna axeln. Axeln kommer lätt demonteras, men du bör se till att du har ett badkar eller en hink under axeln. Skopan kommer att fånga all olja som har samlats i fågelbad. Även i mindre hybridbilar är den mängd olja som cachas i fågelbad ganska stora, och om du är villig att få din färgade garage golvet, vara säker på att en hink väntar undertill för oljan.

Kontrollera din bilmodell. Se till att du också kontrollera med din biltillverkare eftersom olika bilar har olika mekanismer för att avlägsna de differentiella omfattar. Vissa bilar, till exempel, har axlar som inte är fästa med bultar. Istället kraftfulla klipp används för att låsa axeln på plats. Några andra tillverkare använder en serie skruvar för att täta i fågelbad. Rådgör med bilen handboken som medföljer fordonet eller gå till tillverkarens webbplats så att du kan få information om hur du tar bort den differentiella skyddet i bilen.

Med dessa steg bör du kunna ta bort den differentiella skyddet i bilen för eventuella uppgraderingar, reparationer eller anpassning som du vill göra för din bil.