E2a

Hur du tar bort de bakre trumbromsar på en Chrysler PT Cruiser

De bakre trumbromsar brukar i en vakuumtrumma i en Chrysler PT Cruiser. På grund av detta tenderar smuts och damm samlas i trumman när du bromsar din bil. Så småningom kommer du behöva rengöra de bakre trumbromsar. Här är hur du kan ta bort dem från din Cruiser.

  • Navkapslar. Börja med att ta bort navkapslar i bilen. Du kan göra detta genom att använda en klack skiftnyckel för att lossa bultar och muttrar som håller navkapslar på plats. Om muttrarna är mycket snäva, bör du använda ett anti-rost sprej för att ta bort rost som kan ha samlats, och sedan försöker använda klacken skiftnyckel igen för att ta bort navkapslar.
  • Pallbockar. Efteråt måste du fortsätta att höja den bakre delen av bilen. Du kan göra detta genom att använda en pallbock på baksidan av din bil. Se till dock att du sätter ett block på framhjulen först att hålla bilen från att gå framåt från vikten på baksidan av bilen som kommer att överföras till framsidan av bilen. Använd ett hjul chock att göra detta.
  • Gummiplugg. Efteråt måste du hitta gummipluggen. Detta är vanligtvis precis framför luckan, som är belägen precis på baksidan av fästplattan. Du kan oftast ta bort gummipluggen med att stämma en justering sked. Efter att ha använt justering sked, ta inställningsratten och tryck den framåt. Detta gör att du kan bort e trumman från kryssaren. När du har gjort detta, ta en trasa och använda den för att torka av trumman.
  • Automatisk justering våren. När du är klar med rengöringen trumman, ta tången TRUMBROMS och använda den för att ta bort justera fjädern från spaken. Detta kommer att koppla bort fjädern och gör att du kan komma åt nedhållande klipp. När du har öppnat den nedhållande klipp, bör du kunna ta bort klippet genom att trycka den bakåt tills klippets slut når hålet som kommer att släppa klippet.
  • Sko våren. Nu när du har tagit bort den nedhållande klipp, allt du behöver göra för att ta bort fjädern. Detta kan göras genom att ta en tång nål näsa och använda den för att låsa upp bromskablarna. När du har gjort detta, ta tången och använda den för att ta bort skon våren från våren. När du har tagit bort skon våren, bör du kunna flytta våren nedåt med händerna. Detta kommer att minska trycket från fjädern och gör att du kan komma åt de bakre bromsarna. Helt enkelt ta en bit trasa och använda den för att rengöra bromsarna.
  • Återmontering. När du är klar rengör bakre trumbromsar kan du montera det genom att följa samma procedur men baklänges.


Hur du tar bort de bakre trumbromsar på en chrysler PT cruiser. Automatisk justering våren.
Hur du tar bort de bakre trumbromsar på en chrysler PT cruiser. Automatisk justering våren.

Med dessa enkla steg, bör du enkelt kunna ta bort de bakre trumbromsar på din Chrysler PT Cruiser. Hela processen tar dig runt 30 minuter till en timme.