E2a

Hur du tanka din kreativitet när du kör på tomt

Har försökt att skapa ibland kännas som att försöka köra en bil som är nästan slut på bränsle? Istället för kryssningar längs i komfort, slut dig hackande, motorstopp och haltande längs vägen, är att känna sig som ett fullständigt sammanbrott överhängande.

Hur du tanka din kreativitet när du kör på tomt. Påminn dig själv hur kreativ du kan vara.
Hur du tanka din kreativitet när du kör på tomt. Påminn dig själv hur kreativ du kan vara.

Här är fem steg för att tanka din kreativitet, och komma tillbaka till full fart igen:

Steg 1

Sug ny inspiration. Det spelar ingen roll vad du läser, eller där du går .... om du inte är öppen för att ta emot nya impulser, kommer du att känna så uncreative som sitter hemma i mörkret. Låt dina sinnen fyllas med allt som finns omkring dig, märker de uppgifter du tidigare förbisett, vara nyfiken på vilka idéer och kreativa projekt kan utvecklas från allt du upplever när du går om din dag.

Steg 2

Påminn dig själv hur kreativ du kan vara. Ta dig tid att se tillbaka på det senaste året eller åren och erinra om några av de kreativa projekt du har varit mest stolt över. När du börjar skriva ner dem, kommer det att visa sig vara mer än du insett. Du skapade då, och du kommer att skapa igen. Din kreativitet kan gå igenom tysta perioder om försummade, men det kan alltid vara föryngras med lite omsorg och uppmärksamhet.

Steg 3

Prova ett helt nytt medium. När du skapar i bara en form, och fastnar, kan det kännas som din kreativitet i varje område har helt torkat upp. Så skiftar landskapet lite, prova en ny kreativ formulär som du har alltid velat prova men har inte. Anta en attityd av experimenterande och lek, och ha kul utforska din kreativitet på detta nya sätt, utan förväntningar om omedelbart skapa mästerverk.

Steg 4

Prova ett helt nytt medium. Gå med i en kreativ gemenskap.
Prova ett helt nytt medium. Gå med i en kreativ gemenskap.

Gå med i en kreativ gemenskap. En av de svåraste delarna av de flesta kreativa discipliner gör det ensam. Så snarare än att skapa och samtidigt undrar om någon annan i ordet vet eller bryr sig, kontakt med andra som definitivt vet och bryr sig, och kommer att stödja och uppmuntra. Skillnaden när du känner en del av en kreativ och solidarisk grupp konstnärer kan förvandla din kreativitet nivåer.

Steg 5

Bara skapa. Om du skriver ord på ett papper eller ord typ på datorn, du är en författare. Det spelar ingen roll om du börjar med att skriva: "Jag vet inte hur man skriver, jag hoppas bara genom att skriva det ska låsa upp något" femtio gånger. Det kommer att låsa upp något. Bara den fysiska handlingen att skapa medel du har gjort detta åtagande och du har gett din kreativitet tillåtelse att flöda.


Följ dessa fem steg och du är kreativitet kommer att känna påfyllda och redo att slå den öppna vägen igen.