E2a

Hur du syr skinn på en vanlig symaskin

Läder är ett mycket svårt material att sy med

Läder är ett mycket svårt material att sy med. Men eftersom det är hållbart, kan den användas för många saker i ditt hem eller för att göra kläder. Det finns symaskiner som är gjorda speciellt för läder, men om du inte planerar att spendera på det, kan du fortfarande använda din vanliga symaskin att arbeta med det.

Här är några tips om hur du syr läder med en vanlig symaskin:

  • Börja sy ungefär en halv tum från kanten av lädret. Eftersom läder är ett mycket tjockt material, kommer du att ha svårt att hantera det när du syr med maskinen. Använd en halv tum bidrag för att hålla lädret när du syr igenom det. Gå tillbaka till den del som du lämnade ut tidigare när du är klar syr. Se till att ställa in din symaskin i omvänd innan du syr som vanligt att säkerställa att dina stygn är säkra.
  • Använd rätt typ av tråd när du syr. Den korrekta tråden att använda när du syr läder är naturligtvis en stark en. Se till att tråden är hållbart så att det inte går sönder när du syr igenom lädret. En stark tråd är gjord av polyester. Du kan använda Rayon, quiltning eller broderi tråd istället för det normala bomull. Du kan prova att testa din tråd för att vara säker. Gör detta genom att dra i tråden innan du använder den på maskinen. Om det bryter när du drar den, kan du inte använda det för läder.
  • Använd rätt stickor. Använd en storlek 11, 14, 16, eller 18 symaskinsnål vid arbete med läder. Om du syr igenom mer än en bit läder, använda mindre storlek nålar.
  • Justera stygnbredden. När du arbetar med läder, måste du ställa in dina stygn bredare. Ställ in den på minst 4 till högst 6. Om du ställer in stygn för att begränsa, kommer det att förstöra lädret och utsätt det för lätt rippning.
  • Justera trådspänningen. Justera trådspänningen till den inställning som fungerar bäst med din läder. Det finns ingen standard inställning som den kommer att variera beroende på hur du vill att det ska gå.
  • Testa din nål, tråd och stygnbredd. Testa alltid dina nålar innan du syr igenom din läder helt. Du skulle inte vilja ha det bryta i mitten av ditt arbete. Hitta den perfekta kombinationen av nål och tråd storlek, stygnbredd och trådspänning för att säkerställa att det kommer att köras smidigt på läder.
  • Använd rätt material när de ställer bitarna. När du lägger läder bitar eller mönster på läder bitar, kommer du inte att kunna använda stift som vanligt. Använd bindemedel clips eller läder band för att hålla ihop bitarna.
  • Använd skrot tyg eller baby pulver för att hantera din läder. Strö babypuder på din arbetsplats eller tygstycken under din läder kommer att göra flytta runt smidigare. Texturen av läder håller den från att glida runt, vilket gör att arbeta med det svårare.
  • Använd silver eller svart pennor för att markera din läder. Om du behöver göra markeringar på lädret, använd en silver eller svart markör för att göra det. Kom ihåg att göra detta på baksidan av lädret.


Hur du syr skinn på en vanlig symaskin. Börja sy ungefär en halv tum från kanten av lädret.
Hur du syr skinn på en vanlig symaskin. Börja sy ungefär en halv tum från kanten av lädret.

Följ bara dessa tips när du arbetar med läder på din vanliga symaskin och du kommer att minimera svårigheten sy genom den. Lycka till!