E2a

Hur du skyddar dig på en parkeringsplats på natten

De som ofta övertidsarbete och de som arbetar i en anläggning där arbetstid sker i skift, såsom i call center, kommer att finna att de måste korsa en parkeringsplats när de flesta människor är redan i sina hem. Det kan inte hjälpas eftersom detta är en del av ditt arbete rutin. Även om det finns vissa risker när du korsar en parkeringsplats ensam sent på natten, det finns också några säkerhetsåtgärder som du kan följa för att hålla dig säker. Ta på titt på tipsen nedan.

  1. Identifiera de lyktstolpar som arbetar på parkeringen och se till att du kan parkera i en av dem nästa gång du tar bilen till jobbet. Du kan också parkera på plats som är närmast vakten inlägget så att du lätt kan ses av vakten när du passerar förbi. Det kommer också att hjälpa om du varna vakt när du passerar förbi. En enkel hej kommer att göra.
  2. Om du är rädd för att korsa parkeringen för att komma till din bil, be hjälp från säkerhetsvakt, antingen från din kontorsbyggnad eller parkeringsplats vakt. Det är faktiskt en del av sitt arbete - att hålla dig säker när du är under deras jurisdiktion.
  3. Bär alltid en laddad ficklampa med dig att tända vägen till din bil. Använd inte vår musikspelare eller prata i din mobiltelefon när du är på parkeringen ensam. Har din mobiltelefon i handen men inte använda den. Den kan användas för att belysa vägen eller ett ansikte. Dina bilnycklar bör också vara i den andra handen.
  4. Inkludera en visselpipa, en liten PENLIGHT och en personlig larm tillsammans med dina bilnycklar. En av dessa kan komma till hands i en nödsituation. En visselpipa kan avge ett högt ljud samt en utdragbar personlarm. Det är liten enhet som ser ut som en nyckelring charm som kan skicka ut en mycket högt och gällt siren.
  5. Låt inte en filt på baksätet på bilen för att någon som på något sätt fick i bilen kan komma under den och gömma sig. Håll filt i bakluckan på bilen. Innan du kommer nära din bil, kontrollera den runt. Shine ficklampan på ryggen och under bilen samt insidan av bilen för att fastställa att ingen lurar eller dölja. Öppna din bil snabbt och låsa dörrarna omedelbart. Ta inte tid att ordna väskor och andra saker som du har med dig när du fick i bilen. De spelar ingen roll när ditt mål är att få ut av parkeringsplatsen snabbt.
  6. Gå tryggt medan du bedöma allt omkring dig när du rör dig mot din bil. Att hålla en varning attityd kan avskräcka en blivande angripare. Vandra i mitten av trottoaren och låt dina ögon att skanna omgivningen. Det du ser något misstänkt, gå tillbaka och huvudet mot vakten post och informera honom om dina misstankar.
  7. Leta efter andra personer som använder parkeringen på natten. Det kan hjälpa dig att hålla säkert om du går med någon eller en liten grupp mot bilen. Få vänligt med andra människor i byggnaden som också har sina bilar parkerade i samma parkeringsplats och låta gå tillsammans. Du kan också be en vän att möta upp med dig varje gång du behöver för att arbeta övertid.

Hur du skyddar dig på en parkeringsplats på natten. Identifiera de lyktstolpar som arbetar på parkeringen och se till att du kan parkera i en av dem nästa gång du tar bilen till jobbet.
Hur du skyddar dig på en parkeringsplats på natten. Identifiera de lyktstolpar som arbetar på parkeringen och se till att du kan parkera i en av dem nästa gång du tar bilen till jobbet.

Att vara paranoid är bra när man måste korsa en parkeringsplats på natten. Ingen kan säga när en angripare anser att du som hans nästa offer. Observation alla säkerhetsåtgärder kan garantera att du är säker på en parkeringsplats även om du befinner dig ensam i det på natten.